OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748474
Menu
72602
Main Description
103515

Banner
77738
Horizontal Image Area
77887

ΜΑΡΩ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Διευθύντρια Σπουδών του Επαγγελματικού τμήματος 

Διδάσκει τεχνική Cunningham, Ανάλυση & Θεωρία Σύγχρονου και Ρεπερτόριο Σύγχρονου χορού στο επαγγελματικό τμήμα.

Πήρε δίπλωμα καθηγήτριας σύγχρονου χορού (1978) και κλασσικού χορού (1979) από την επαγγελματική σχολή ‘Ραλλού Μάνου’.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ‘Merce Cunningham Dance Foundation’ στη Ν. Υόρκη με υποτροφία του ιδρύματος ‘Αλέξανδρος Ωνάσης’. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τους E. Pognano, P. Taylor, Don Wagoner, T. Brown, R. Burnes, R. Carrier, A. Panetta κ.α.

Από το 1975 έως το 1988, χόρεψε σαν σολίστ με το Ελληνικό Χορόδραμα σε παραστάσεις στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και σε άλλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε περιοδίες στη Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Κύπρο, Ιταλία και πρώην Σοβιετική Ένωση.

Διετέλεσε βοηθός χορογράφου της Ραλλούς Μάνου.

Χόρεψε μεταξύ άλλων με τις ομάδες ‘Οκτάνα’ του Κωσταντίνου Ρήγου, ‘Ομάδα Εδάφους’ του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ‘Μικρό Χορευτικό Θέατρο’ της Λίας Μελετοπούλου, ‘Sheila Kaminsky Dance Company’ (Ν.Υόρκη).

Ίδρυσε την ομάδα ‘Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση’ και το 1986 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην B’ Biennale Νέων Καλλιτεχνών των χωρών της Μεσογείου. Με την ίδια ομάδα, που αργότερα μετονομάσθηκε ‘ΜΑΓΝΗΤΗΣ’ χόρεψε και χορογράφησε έργα όπως «Απώλεια Ι, ΙΙ» - 1991, 1992, «Μαγνήτης Ι, ΙΙ, ΙΙΙ» - 1997, «Δυο ψαράκια και μια μύγα» - 2002, «Παύσατε Πυρ» - 2004, «Η νήσος των Αζορών» - 2006.

Από το 1989 μέχρι σήμερα έχει διδάξει σύγχρονο χορό στις επαγγελματικές σχολές χορού, Ακτίνα (2014-16), Δέσποινα Γρηγοριάδου (1996-2014), Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (1996-2014), Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2006–09). Επίσης έχει διδάξει στις Σχολές ‘Ραλλού Μάνου’, ‘Ισιδώρα Ντάνκαν’, Southeastern College, ‘Κέντρο Παραστατικών Τεχνών’ (διευθύντρια σπουδών) και ‘Νίκη Κονταξάκη’. Έχει διδάξει σεμινάρια σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 1985-86 διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ‘Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού’ στην Νέα Υόρκη.  

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού τμήματος χορού της Unesco.

Είναι πρόεδρος και ιδρυτικο μέλος του ‘Amateur Dance School Association’ από το 1996.

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  στον τομέα του video-dance (επιλογή προτάσεων για χρηματοδότηση παραγωγής 2003-2005).

Το 2009 ήταν ανάμεσα στους 12 χορογράφους που επιλέχθηκαν από όλο τον κόσμο για το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήχθη στην Ιαπωνία με τίτλο "Σύγχρονος χορός και τελετουργία".

Το 2017 ίδρυσε και διευθύνει την Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή Χορού-«ΧΟΡΟΣ».

Horizontal Image Area
77885

ΛΙΖΑ ΜΠΑΣΟΒΑ

Διδάσκει Μπαλέτο, Ανάλυση & Θεωρία Μπαλέτου, Κλασσικό Ρεπερτόριο και Caractère στο επαγγελματικό τμήμα.

Γεννήθηκε στη Μόσχα, σπούδασε χορό στην Ακαδημία Vaganova στην Αγία Πετρούπολη απ' όπου αποφοίτησε το 1988.

Την περίοδο 1990-1997 έζησε και εργάστηκε ως χορεύτρια στο Παρίσι και ως δασκάλα σε σχολές μπαλέτου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με χορογράφους όπως ο Αντρέι Γκλεγκόλσκι, η Νάταλι Αντάν και η Ιρίνα Γκρζέμπινα.

Το 1994 πήρε το βραβείο καλύτερης χορεύτριας στο διεθνή διαγωνισμό «Prix Volinin».

Την περίοδο 1997-2002 σπούδασε χορογραφία και διδασκαλία χορού στο Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης Gitis της Μόσχας.

Έχει διδάξει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, ρεπερτορίου και καρακτέρ στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Έχει χορογραφήσει παραστάσεις μπαλέτου, νεοκλασικού ρεπερτορίου καθώς και σύγχρονου θεάτρου.

Από το 2003 ζει μόνιμα στην Ελλάδα διδάσκοντας σε Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές Χορού (Δέσποινας Γρηγοριάδου, 2005-2014, Νίκης Kονταξάκη, 2014, AKTINA, 2016-2017) και στο κολέγιο Deree ως guest teacher.

Από το 2003 διδάσκει στη σχολή Θεάτρου Βεάκη κινησιολογία και χορό.

Από το 2016 διδάσκει στην ερασιτεχνική σχολή χορού Άννας Τσαούση.

Από το 2017 διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή "ΧΟΡΟΣ" μπαλέτο, ρεπερτόριο, κάρακτερ, ιστορικούς χορούς και ανάλυση και θεωρία μπαλέτου καθώς και στο τμήμα φυτωρίου της σχολής. 

Horizontal Image Area
77893

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΑΝΩΛΙΑΔΗ

Διδάσκει Release στο επαγγελματικό τμήμα.

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002 .

Από το 2000 συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasi stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτανα του Κωνσταντίνου Ρήγουquasi stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτανα του Κωνσταντίνου Ρήγου, Landscape της Ι. Πάραλη, με την Πέρσα Σταματοπούλου , Μαρία Γοργία , Αγγελική Στελλάτου κ.α.

Εχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλορεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λυόν, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α.)

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου σε δύο παραγωγές: Το λεωφορείο ο πόθος του Τένεσσι Ουίλιαμς και Αγαμέμνων του Αισχύλου, Φεστιβάλ Αθηνών 2008, Επίδαυρος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου "Omikron 2" του Σ.Σ. Τσακίρη.

Έχει χορογραφήσει για την εφηβική ομάδα του Κέντρου μελέτης χορού Ντάνκαν "Αλδινες"και την Junior Hellenic Dance Co.

Έχει παρουσιάσει δικές της δημιουργίες στην έρευνα της performance σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες.

 Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυμπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική σκήνη και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ακαδημία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Kέντρο Mελέτης Χορού Ντάνκαν. Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου και από το 2011 διδάσκει σύγχρονο χορό στο επαγγελματικό τμήμαα της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Έχει διδάξει στην Επαγγελματική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην Επαγγελματική Σχολή χορού Μοριάνοβα, στην Επαγγελματική Σχολή ΧΟΡΟΣ .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Zambrano, Julien Hamilton, Trisha Brown, Steve Paxton, Wim Vandekeybus , κ.α.

Απο το 2008 συνεργάζεται μόνιμα με την ομάδα χοροθεάτρου Οκτάνα του Κ.Ρήγου, καθώς επίσης και με την ομάδα χορού Apotosoma του Α.Φωνιαδάκη.

Το 2015-2017 ήταν βοηθός διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπο την Διεύθυνση Αντώνη Φωνιαδάκη καθώς επίσης βοηθός χορογράφου ξένου ρεπερτορίου.

Από το 2018 συνεργάζεται με το κέντρο FLUXUM & FLUX  LABORATORY ATHENS.

Horizontal Image Area
80498

MARIYA ANDREEVA

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο στο Επαγγελματικό και στο Ερασιτεχνικό τμήμα

Πήρε πτυχίο με άριστα στην Ακαδημαϊκή Χορογραφική σχολή  VAGANOVA στο LENINGRAD (ΡΩΣΙΑΣ) με ειδικότητα Χορογραφία και χορεύτρια Μπαλέτου με την Καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου Natalia Doudinskayia.

Παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινάρια όπως Pilates system από τη Julianna Afra (Γερμανία), Jazz με την Wendy A Gibbins Lekkon (Αγγλία) και  Patricia Villarreal (Μεξικό),                       Σύγχρονο Χορός Σύστημα Graham Barbara E Marin Alvarado (Μεξικό), Barre a Terre με τον Fabienne Lachere (Μεξικό), Tecnic & Analise The Movemens με τον Pilar Urreta (Μεξικό),        Repertoire με τον Miguel Lopez (Μεξικό), Dramaturgia in the Danse με τις Alicia Sanchez & Maribel Carrasco (Μεξικό), Κλασσικό Χορό και Ρεπερτόριο με τον R- Imaev Belgium κλπ

Χόρεψε ως Κλασική Μπαλαρίνα  και Solist στα Θέατρα Mikhailovsky  και  Kirov του Leningrad (Saint- Petersburg), ως  Solist kai Repetitor στην Ομάδα της Σοφίας Σμαίλου  Χοροθέατρο Ναυσικά σε πολλά φεστιβάλ Χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Δίδαξε στις Σχολές Μπαλέτου της Ίρις Σεφέρογλου, της Ελπίδας Παπακυπαρίου, της Δανάης Καρφιάτη, της Mioara Popescu, της Έλενας Βακαλοπούλου, της Σοφίας Ασλάνογλου & στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή “ΧΟΡΟΣ’.

Έχει προετοιμάσει μαθήτριες για επαγγελματικές σχολές της Ελλάδας και του  εξωτερικού  όπως Ακαδημίας Μπαλέτου της Μόσχας, του Τάλλιν και της Αγίας Πετρούπολης

Horizontal Image Area
77888

ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΒΡΑ

Διδάσκει Ρυθμική στο επαγγελματικό τμήμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1986, όπου και δίδαξε Ρυθμική από το 1996 έως το 2000.

Παρακολούθησε ανοιχτά μαθήματα μπαλέτου στο Μόναχο –Όπερα της Βαυαρίας– το 1993, σύγχρονου χορού στο Σικάγο –‘Chicago Moving Company’,Columbia University– το 2003. Έζησε στο Λονδίνο, 2007-2011, όπου παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact improvisation  στο The Place, Independent Dance, London Contact Improvisation και έκανε τακτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες χορού των Laban, The Place.

Έχει χορέψει με αρκετές ελληνικές ομάδες χορού, όπως: Σχεδία – Αναστασίας Λύρα σε Λονδίνο, Αγ. Πετρούπολη, Μόσχα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Κούβα (1997-2003, 2008 και 2017), Χορικά – Ζουζούς Νικολούδη (2000-02) κ.α.

Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει διδάξει :  Ρυθμική, Σύγχρονο χορό, Χορογραφία, σεμινάρια.

Ως ανεξάρτητη χορογράφος, εντός άλλων, βραβεύτηκε για το σόλο της «Μικρές αναλογίες» στο διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων «Ραλλού  Μάνου» (1997), χορογράφησε και χόρεψε στην ομάδα χορού ‘κει φυσά’ (2004-2010), ενώ η χορογραφία της «εν μέσω ανέμων» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Σύγχρονου χορού (2008). Επίσης, επιμελήθηκε την κίνηση και χορογράφησε τη Λυσιστράτη στο King’s College London.

Ίδρυσε την ‘ομάδα χορού Νατάσσας Αβρά’ το 2010 στην οποία έχουν συμμετάσχει χορευτές με μακρά διαδρομή στην εγχώρια χορευτική  σκηνή όπως η  Μαρία Μηλιοπούλου, ο Νίκος Τήλιος,  η Αλίκη Καζούρη, η Τιτή Αντωνοπούλου κ.α.

Horizontal Image Area
102370

ΤΖΕΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Διδάσκει αυτοσχεδιασμό και στοιχεία χορογραφίας στο επαγγελματικό τμήμα

Η Τζένη Αργυρίου (Καβάλα, 1977), είναι χορογράφος και media artist.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ( ΚΣΟΤ), συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Νέα Υόρκη (1999-2003) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το 2003 είναι ιδρυτικό μέλος της amorphy.org, με σκοπό τη δημιουργία διακλαδικών μορφών τέχνης. Από το 2005 υιοθέτησε τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας, μεταμορφώνοντας ένα μεγάλο μέρος των έργων της σε υβριδικές δημιουργίες πολυμέσων όπως performances και εγκαταστάσεις. Από το 2012 έχει δημιoυργήσει 'in situ’ έργα, έργα που εμπλέκουν τους κατοίκους, την ιστορία και τα αρχεία μιας πόλης ή μιας  περιοχής.

Την τελευταία δεκαετία, δημιούργησε και επιμελήθηκε πολυάριθμα projects όπως ANΩNYMO (2018), Face to Phase (2017), Untitled (2015), Memorandum (2014), Memoria Obscura (2011-12), Pleas(e)nter (2011), Dr. Maybe Darling (2010). Τα έργα αυτά έχουν επιχορηγηθεί και παρουσιαστεί διεθνώς στα: Onassis Cultural Centre, Athens (GR), Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (GR), Rencontres Choregraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis (FR), Temps D’Images Festival, Tanzhaus nrw , Düsseldorf (DE), Benaki Museum, Athens (GR), Kunstkapel Virtual Museum, Amsterdam (NL), Digital Art Festival Sofia, (BU), Théâtre des Bernardines, Marseilles-Provans (FR), κ.α.

Περισσότερα: www.tzeniargyriou.com

Horizontal Image Area
77985

ΜΕΝΤΗ ΜΕΓΑ 

Διδάσκει Αυτοσχεδιασμό στο επαγγελματικό τμήμα

Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα ιστορίας χορού, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kent).

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει έργα στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ποιητικό Άσυλο, 2008), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μεταπολίτευση, 2012), στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο MIRfestival και στο Danae Festival του Μιλάνου (Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο, 2015).

Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου χορογράφων ‘Συνδέσμου Χορού’.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες όπως οι X-it , Λάθος Κίνηση, Sine Qua Non.

 Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις των Blitz, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Θοδωρή Αμπαζή και άλλων, ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις.

Από το 2008 διδάσκει ιστορία χορού στην επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορoύν στο χορό και την αναπηρία.

Σε συνεργασία με τον Μ.Ανδριωτάκη έχει σκηνοθετήσει τρία ντοκιμαντέρ, ενώ στο διάστημα 2008-2010 ήταν μέλος του δ.σ του δικτύου για το χορό στη Μεσόγειο DBM.

Horizontal Image Area
78376

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διδάσκει Μουσική στο επαγγελματικό τμήμα

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950.

Σπούδασε πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

Έλαβε πτυχίο στην Αρμονία με καθηγητή τον κύριο Ζώρα (Άριστα Παμψηφεί), στην Αντίστιξη με καθηγητή τον Κύριο Δραγασάκη (Άριστα), στην Φούγκα με καθηγητή τον κύριο Δραγασάκη (Άριστα) και στο Πιάνο με καθηγήτρια την κυρία Βούρτση (Άριστα Παμψηφεί).

Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το από το Παναρμόνιο Ωδείο με καθηγήτρια την κυρία Παπαδογιάννη (Άριστα κατά Πλειοψηφείαν).

Έχει εργαστεί ως πιανίστας συνοδός σε πολλές Επαγγελματικές Σχολές Χορού (Δέσποινα Γρηγοριάδου, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Κονταξάκη, Laban Centre της Σχολής Μωραΐτη υπο την διεύθυνση της Ντόρας Τσάτσου, Ραλλού Μάνου κ.α.).

Εργάστηκε, επίσης, ως καθηγητής μουσικής στην Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή Χορού «Δέσποινα Γρηγοριάδου» από το 2002 έως το 2013.

Τραγούδια του βρίσκονται στο You Tube.

Horizontal Image Area
2856294

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διδάκει Παιδαγωγική Ψυχολογία στο επαγγελματικό τμήμα

Η Φωτεινή Σταματελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα (1992), όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό (2015) και μεταπτυχιακό (2018) επίπεδο και της επαγγελματικής σχολής χορού «Ακτίνα» (2018).

Το πεδίο εργασίας της σχετίζεται με την κινησιολογία, το performance making και την χορογραφία, ενώ ακολουθεί και ερευνητική ακαδημαϊκή πορεία στον κλάδο της ψυχολογίας –performance psychology. Ως δημιουργός εστιάζει στην έρευνα της κίνησης και στον αυτοσχεδιασμό αλλά και στην διεπιστημονική σύνδεση των ανθρωπιστικών επιστημών με το σώμα και την κινησιολογία. Το 2019 ίδρυσε την ομάδα performance ZESTY μέσω της οποίας παρουσίασε και το τελευταίο της έργο TOO MUCH (2021).

Παράλληλα εργάζεται ως κινησιολόγος σε θεατρικές παραγωγές, στον κινηματογράφο και στις εικαστικές τέχνες και ως διδάσκουσα του μαθήματος της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στην επαγγελματική σχολή χορού «Χορός».

Horizontal Image Area
77886

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Διδάσκει Ανατομία στο επαγγελματικό τμήμα.

Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, του ΤΕΦΑΑ Σερρών (ΑΠΘ) με κύριες ειδικότητες στην Αεροβική Γυμναστική-Βάρη και την Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου.

Αριστούχος απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νευρολογικά Νοσήματα – Σύγχρονη Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και του προγράμματος εκπαίδευσης στο Βελονισμό του ιδίου πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας.

Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πιστοποιημένος από τον Οργανισμό AFAA ως Καθηγητής Ομαδικών Προγραμμάτων Άσκησης, από τον Οργανισμό ISTD ως Καθηγητής Χορού (Licentiate, Associate & Professional diploma, DFR), από τον Οργανισμό The Pilates Coach ως Καθηγητής Pilates, από τον Οργανισμό Basi ως εξειδικευμένος στο «Pilates για Χορευτές» και από τους Οργανισμούς H-OMT.D & Epimorfosis ως εξειδικευμένος στην εφαρμογή του Pilates σε Κλινικούς Πληθυσμούς (Clinical Pilates). Kαθηγητής της μεθόδου GYROTONIC® και GYROKINESIS®, Master Trainer και Εκπρόσωπος του BODYART® (κατά Robert Steinbacher) στην Ελλάδα, Hatha Yoga (200h RYS) Καθηγητής, Ηχοθεραπευτής & Ηχομασέρ (κατά Peter Hess) και εξειδικευμένος σε θέματα Προπόνησης Ευλυγισίας (Athletic & Dance Stretching) και Μυοπεριτονιακής Απελευθέρωσης (Myofascial Release).

Έχει χορέψει, μεταξύ άλλων, στην ομάδα ΤΑΝ, το Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Χοροθεατρική Ομάδα 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Βασικός Καθηγητής του Studio One Greek Institute of Fitness και ιδιοκτήτης του Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Ολιστικής Αποκατάστασης Somatic Release.

Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ανατομικής και Κινησιολογίας σε Επαγγελματικές Σχολές Χορού και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Horizontal Image Area
77890

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΩΤΣΟΥ

Διδάσκει Ελληνικούς Χορούς στο Επαγγελματικό Τμήμα

Η Αναστασία Κώτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.

Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (1992–2000) και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη (2003). Συνέχισε τις σπουδές της σε χορό και Pilates, στη Νέα Υόρκη, στο Dance New Amsterdam και συμμετείχε σε παραστάσεις σύγχρονου χορού με χορογράφο την Maia Garcia.

Από το 1997 είναι μέλος της ομάδας Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με χορογράφο την Mαρία Χόρς, συνεχίζοντας έως και σήμερα, με χορογράφο την Άρτεμι Ιγνατίου.

Από το 2011 συμμετέχει στο Ιστορικό Αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Από το 2008 συνεργάζεται με την ομάδα Χοροθέατρο ART, της Αρτέμιδας Ιγνατίου, με συμμετοχή στις «Μούσες» (Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πεκίνου 2008) και «Μινώταυρος» (I.C.E.F. 11 Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα 2011 και 2 ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας, Σπέτσες 2011).

Από το 1997 είναι βασικό στέλεχος της Ομάδας Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, με συμμετοχή σε όλες τις παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορογράφησε τις παραστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων: «Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη», «Χορογραφικά Στιγμιότυπα του 1960», «Αρχαϊκές Μορφές».

Horizontal Image Area
2931303

ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διδάσκει Ιστορία Χορού στο Επαγγελματικό Τμήμα

H Στέλλα Δημητρακοπούλου είναι καλλιτέχνις, καθηγήτρια και ερευνήτρια του χορού και της περφόρμανς. 

Έχει αποφοιτήσει με διάκριση από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “MA Dance Theatre: The body in performance” (Laban) και το 2016 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα “(Ιl)legitimate Performances: Copying, Authorship and the Canon” (Trinity Laban). Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και του Τμήματος Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διδάσκει πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα χορού στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή Τράγκα, στο Τμήμα Υποκριτικής του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “ΧΟΡΟΣ”. Η πρόσφατη έρευνά της στην εκπαίδευση του χορού “Teaching dance in digital environments” δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Theatre and Performance (2022).

Στην καλλιτεχνική της πρακτική τα τελευταία χρόνια ερευνά την σχέση του σώματος με την τεχνολογία και τη φύση. Στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει παρουσιάσει έργα που έχουν τη μορφή ζωντανών παραστάσεων, βίντεο και εγκαταστάσεων. Ως χορεύτρια έχει εργαστεί σε έργα  καλλιτεχνών όπως οι: Tino Sehgal (Palais De Tokyo, TATE Modern), William Hunt (Siobhan Davies Studios), Σπύρος Κουβαράς-Synthesis 748, Dora Garcia, Yelp Dance Co, Les Gens d'Uterpan (Documenta 14), Patrick Staff (Chelsea Space, TATE Modern) κα. 

Εργάζεται επίσης ως δραματουργός σε παραστάσεις χορού (Synthesis 748, A priori dance co, Luna Park) και ως υπεύθυνη παραγωγής (Luna Park, Anna Adhal, Tino Sehgal). 

Παράλληλα, ερευνά τη σχέση της περφόρμανς με τη φιλοσοφία (Philosophy on our feet) και διοργάνωσε το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Performance Philosophy School of Athens (2017) σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και το Performance Philosophy Network.

Την έρευνα της έχουν στηρίξει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2009-2012), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (2020), το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DanceWEB (2014) και το Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστοπούλου (2019), ενώ το 2019 έλαβε το βραβείο καλλιτεχνών της ARTWORKS (ΙΣΝ).

http://stella-dimitrakopoulou.blogspot.com/

Horizontal Image Area
80499

ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΒΑΡΙΑΔΗ

Συνοδός στο πιάνο στα μαθήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρωσία.

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο και στη συνέχεια σπούδασε στην Μουσική Σχολή του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού, με ειδικότητα το Πιάνο.

Αποφοίτησε  το 1993,  κάτοχος  Διπλώματος Μουσικής - Πιάνου.

Συνεργάστηκε με την Σχολή Κλασσικού Μπαλέτου «Γ- Μαρία Νασιμπιάν»,  την Σχολή Κλασσικού  Μπαλέτου «Μοριάνοβα- Χαραλάμπη», με το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ορχηστρικής Τέχνης Χορός & Μουσική- «ΑΡΙΩΝ», με την Κρατική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας , με το «Studio Xορο-Logie», με το Εργαστήριο Επαγγελματικού Χορού του Daniel Lommel,  με το Dance  Studio ‘Χοροκίνηση’ της  Μάγδας  Γεροσίδερη,  με το «Dance Cultural Centre – Studiο Χορού – Capoeira », με το ‘Τμήμα Οπτικοακουστικά & Τέχνη’ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τις Σχολές Χορού Κατερίνα Ροδίου και με τη  σχολή Μπαλέτου &  Μοντέρνου Χορού  Μάιρης  Χωριανοπούλου  «Spirit of Dance».

Horizontal Image Area
78379

ΒΕΝΤΖΙ ΖΑΦΕΙΡΟΒ

Συνοδός στο πιάνο στα μαθήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού

Γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1966.

Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία Σόφιας και το 1992 συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη όπου πήρε και το Master ως Piano Solist.

Δούλεψε για χρόνια ως πιανίστας στην Όπερα της Σόφιας και στο Μουσικό Θέατρο Σόφιας.

Ζει στην Ελλάδα από το 1997 και από τότε εργάζεται στο χώρο του χορού, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη συνοδεία  μαθημάτων μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τις Ανώτερες Ιδιωτικές Επαγγελματικές Σχολές Χορού «Ραλλού Μάνου», «Άννα Πέτροβα – Μάρω Μαρμαρινού», «Ακτίνα», «Χωροχρόνος», «ΧΟΡΟΣ» καθώς και με τα studios «DAN.C.CE», «Fix Dance Studio», «Χώρος».

Horizontal Image Area
2791145

ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΣΜΑ

Διδάσκει μπαλέτο στο Ερασιτεχνικό τμήμα

Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Άννα Πέτροβα και αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Σπούδασε επίσης χορό στο Folkwang Hochschule (Essen, Γερμανία).

Ως performer έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι,  Δημήτρης Παπαϊωάννου (ΜΕΣΑ, Baku 2015-Ajerbaijan), Ίρις Καραγιάν (Manual Solos), Χρήστος Παπαδόπουλος (OPUS, Ion), Ευρυπίδης Λασκαρίδης (ELENIT) κ.α., συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και με σκηνοθέτες όπως οι, Σωτήρης Χατζάκης (Όρνιθες), Θωμάς Μοσχόπουλος (Τραχίνιες), Θανάσης Παπακωνσταντίνου (Μετατόπιση προς το ερυθρό) σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συνεργάστηκε επίσης με τη Τζένη Αργυρίου ως βοηθός χορογράφου για το έργο ΑΝΩΝΥΜΟ.

Βρίσκεται σε ευρωπαϊκή και διεθνή περιοδεία με τα έργα ELVEDON, OPUS, ION του Χρήστου Παπαδοπούλου (2016 έως σήμερα) και με το έργο ELENIT του Ευρυπίδη Λαδκαρίδη (2020).

Υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της ΚΣΟΤ (μπαλέτο) στα επαγγελματικά τμήματα και στο φυτώριο από το 2011 έως το 2019.

Διδάσκει μπαλέτο στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της σχολής «ΧΟΡΟΣ» το 2020.

Horizontal Image Area
105971

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

Διδάσκει μπαλέτο στο ερασιτεχνικό τμήμα

Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος είναι χορευτής, χορογράφος, μουσικός και παιδαγωγός.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και με υποτροφία του ΙΚΥ μελέτησε στη Γαλλία την τεχνική-καταλύτη για την σχέση της δυτικής και ελληνικής χορευτικής πράξης, «barres flexibles» με τους Wilfride Piollet και Jean Guizerix. Απόφοιτος του Τμ. Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών, με σπουδές στη μουσική σύνθεση, παίζει ακορντεόν και πιάνο.

Έχει χορογραφήσει: Αγάπη μου, Zeïbékiko aujourd'hui, All Is One, Η Κραυγή, L'Émigrec, Αγωνία του Καρκίνου, Συλλογική Μνήμη (Ήπειρος), Cabanon-Le Corbusier και συνδημιουργήσει το Κουτό Κουτί (παιδικό θέατρο). 

Έχει χορέψει σε χορογραφίες των Α. Φωνιαδάκη, R. Alston, Μανταφούνη, Μίχο, J. Hollander, N. Koshou, S. Robin, C. Cauquil, G. Amstrong, Αφών Ανυφαντάκη κ.α. στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική.

Έχει παίξει τον Eamon (πρόζα, τραγούδι, ακορντεόν, χορός) στο μιούζικαλ ONCE της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

Διπλωματούχος Δάσκαλος Χορού απ'το ελληνικό και γαλλικό υπουργείο πολιτισμού, έχει διδάξει στη Γαλλία σε Περιφερειακό Conservatoire και δημόσιο νηπιαγωγείο, στην Ελλάδα στο καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα καθώς και σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς.

Site: http://lesdonquichottes.weebly.com/

Horizontal Image Area
2878314

ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΟΥΣΗ-SALVUCCI

Διδάσκει σύγχρονο χορό στο ερασιτεχνικό τμήμα

Eίναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας.

Έχει συνεργασθεί με τους μουσικούς και χορευτές Joe Tornabene, Emmanuel Cremer, Γιώργο Κοκκινάρη, Luca Rossi, Julyen Hamilton, Paolo Cingolani, Αντώνη Σταυρινό, Γιάννη Δεσποτάκη, Μπάμπη Κανά, Γιώργο Παπουτσή κ.α. 

Από το 2013, χορεύει σταθερά με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου και από το 2014 είναι μέλος της ομάδας χορού της Αναστασίας Λύρα. Το 2015 συνιδρύει την ομάδα Allopix, με καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία παίρνοντας μέρος στην Biennale του Μιλάνο εκπροσωπώντας τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος.

Το 2017 συνεργάζεται με τον Romeo Castellucci στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ παράλληλα τραγουδά και χορογραφεί για το μουσικό σχήμα Tarantesys.
Το 2019 παρουσιάζει το έργο της "Alma Mater" με θέμα το ξέσπασμα του γυναικείου σώματος μέσα από ιστορίες της σύγχρονης εποχής και ιστορίες των γιαγιάδων μας.
Από το 2020 συνεργάζεται με την βελγική  ομάδα χορού Siamese Cie κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ponderosa της Γερμανίας και στην Ιταλία.

Ως καθηγήτρια χορού, την ενδιαφέρει η χρήση και διερεύνηση διαφορετικών τεχνικών του χορού, όπως ο σύγχρονος χορός, η τεχνική Graham, το μπαλέτο, το contact improvisation και οι διάφοροι χοροί ταραντέλλας της Κάτω Ιταλίας. Έχει δώσει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία.

Από το 2011, ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην σχολή Αλίκης Κόντζιου Γούσα και σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Από το 2014 είναι μέλος του Συνεργατικού Στούντιο "Λάθος Κίνηση," δίνοντας μαθήματα σε μετανάστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διοργανώνοντας συναυλίες, ημέρες αυτοσχεδιασμού Contact Improvisation και παραστάσεις.

Το 2018 διδάσκει τεχνική Graham στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ και το 2019 στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Μάρως Μαρμαρινού (Πέτροβα). 

Horizontal Image Area
2791146

ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΜΑΓΚΑΣ

Διδάσκει μπαλέτο στο ερασιτεχνικό τμήμα

Γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε χορό στο προπαρασκευαστικό της Κρατικής σχολής χορού και ορχηστικής τέχνης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα από όπου κι αποφοίτησε. Παράλληλα, σπούδασε στο τμήμα Γεωπονίας και Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ασχολείται από μικρή ηλικία με την σωματική κίνηση μέσω διάφορων πολεμικών τεχνών (Tai chi chuan, Bagua Zhang, Hung gar, Karate κ.ά,), καθώς και με εσωτερικές πρακτικές (Chi gong, Ashtanga Joga, Ταοϊστική γιόγκα, διαλογισμό, κ.ά.).

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού, χοροθεάτρου και χορογράφους όπως: Σοφία Σπυράτου (Οδύσσεια/ Παναγία των Παρισίων/ Θησέας και Αριάδνη/ κ.ά.), Dreamakers (Dreamakers), Γιάννη Μπαγουρδή (Πende), Μαρκέλα Μανωλιάδη (Ρωμαίος και Ιουλιέτα Ε.Λ.Σ.), Κατερίνα Ανδριοπούλου (Τα μάγια της πεταλούδας), Lydia Lithos Dancetheater (Other side/ Πρόσγειος πτήση/ Retro times), Simple Steps (Remembrances/ Το μονοπάτι της γυναίκας), Αντώνη Φωνιαδάκη (Priority), Άρτεμη Ιγνατίου, Bolero (Bejart Ballet Lausanne), Yper Orion (Quida) κ.ά., χορεύοντας σε διάφορα σύγχρονα και αρχαία θέατρα και σε παραστάσεις πολλαπλών σχολών χορού ως σολίστ.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις όπως: “Non, ceci n' est pas Molliere”, “Πέθαναν οι γάτες” καθώς και για το “(in)visible lines” του 6ου AVDP όπου και χόρεψε.

 Έχει βραβευτεί με 1ο βραβείο χορογραφίας από την Ένωση Ελλήνων Χορογράφων για το έργο “ Ultimate monochoros” που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του A.V.D.P. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος διεθνών και εγχώριων φεστιβάλ χορού κα χοροθεάτρου (TACT,MOT, ITF Slavija, Black Box lTD, AVDP, Reborn in Athens, Αθηνών και Επιδαύρου κ.ά.).

Διδάσκει συστηματικά και σεμιναριακά, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε σχολές και studios χορού με επιτυχόντες στις εισαγωγικές και εξαγωγικές εξετάσεις χορού του υπουργείου και σχολές του εξωτερικού.

Horizontal Image Area
77990

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΘΗ

Διδάσκει Μπαλέτο, Μουσικοκινητική, Σύγχρονο και Βarre a Τerre στο ερασιτεχνικό τμήμα

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).

Από το 2001 συμμετέχει ως χορεύτρια και performer σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου και σε δραστηριότητες ποικίλων μέσων τέχνης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού ΖΗΤΑ, GRIFFON, AKIN, Ad Hoc, το Θέατρο Τρίκυκλο/Γκάυ Στεφάνου κ.α. και με τους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη, Μαρία Κολλιοπούλου, Γιάννη Γιαπλέ, Γιάννη Καρούνη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ερμή Μαλκότση κ.α. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το 2004 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια εθελοντών για την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

Από το 2004 έως και το 2008 υπήρξε ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της Ομάδας Χορού 58+3, ενώ από το 2009 εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, σε Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Athens Video Dance Project κ.α και σε θέατρα και πολυχώρους (Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εμπρός, Κινητήρας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.). Το 2008 συμμετείχε με το έργο On/Off στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Μπάρι, Ιταλία).

Από το 2003 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση (Σχολή Χορού Έλενα Βακαλοπούλου, Ash In Art, Κινητήρας Studio, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.). Το 2016 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια στο project Inner Movers - μια μοναδική multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για πρακτικές video dance και site specific performance.

Από το 2017 διδάσκει στο ερασιτεχνικό τμήμα της σχολής 'ΧΟΡΟΣ'

Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).

Horizontal Image Area
118480

ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διδάσκει Μουσικοκινητική και Pilates στο ερασιτεχνικό τμήμα

Αποφοίτησε το 2012 από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου. Φοίτησε στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Το 2016 πήρε μεταπτυχιακό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική». Το 2018 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού «Ακτίνα» και το 2019 πήρε το δίπλωμα της Pilates Instructor από το Studio One και σε συνεργασία με τον Alan Herdman.

Έχει χορέψει στα θέατρα 14η Μέρα, Άννα-Μαρία Καλουτά, Θανάσης Βέγγος, Mέγαρο Mουσικής Θεσσαλονίκης, Σύγχρονο Θέατρο, Rabbithole, Βρυσάκι Artspace, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πολυχώρος Σώμα & Φως. Είναι μέλος της ομάδας παραστατικών τεχνών Ραδιατέρ η οποία ανέβασε το 2018 την παράσταση «Η Περίπτωση Ενός Ονείρου» στο θέατρο Rabbithole και την παράσταση «Ένα Άλλο Όνειρο» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στον Πολυχώρο Σώμα & Φως. Οι Ραδιατέρ συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Cactus” που πραγματοποίησε το 2018 την performance «Εις Άτοπον».

Διδάσκει σύγχρονο χορό σε παιδιά, στο πλαίσιο απογευματινών μαθημάτων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 107ου  δημοτικού σχολείου Αθηνών και σε ενήλικες στο Studio Χορού Utopia στο Μεταξουργείο. Συμμετέχει σε χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα, που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η ομάδα Libro Coro και αφορά σε κύκλο θεατρικών, κινητικών και μουσικών εργαστηρίων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και το τραγούδι: είναι μέλος της χορωδίας «Φίλοι του String Theory Ensemble» υπό την διεύθυνση του μουσικού Γιώργου Πατεράκη. 

Horizontal Image Area
78422

                                ΔΙΔΑΞΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ "ΧΟΡΟΣ"

Horizontal Image Area
78102

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

Δίδαξε Ιστορία Χορού και Αυτοσχεδιασμό στο επαγγελματικό τμήμα

Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου.

Σπουδές επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) στην Αθήνα, ΜΑ στο ευρωπαϊκό χοροθέατρο (European Dance Theatre Practice), από το LABAN στο Λονδίνο.

Πρακτικό PhD στον χορό από το Dance, Film and Theatre του University of Surrey στην Αγγλία.

Σεμινάρια, μεταξύ άλλων, στην τεχνική Flying Low με τον David Zambrano, Release με τον Richard Siegal και τον Emio Grecoστην Τεχνόπολη. Στο Λονδίνο, στην τεχνική της Martha Graham με τη Vivien Bridson (Martha Graham Company). Στην τεχνική release με τον Duncan McFarland στο Greenwhich Dance Agency. Στην τεχνική Cunningham με την ομάδα του Michael Clarkστα Toynbee Studios. Στην τεχνική Gaga με την Chisato Ono (Batsheva Dance Company) στο Greenwhich Dance Agency. Στην τεχνική release με τον Matthias Sperling. Στην τεχνική χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού με τους Steve Scott και Lisa Nelson στα Siobhan Davies Dance Studios, Winlab Workshops of Independent Dance. Στην τεχνική δραματουργίας χορού με την Peggy Olislaeger στο Τhe Place, London Contemporary School of Dance.

Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (British Higher Education Academy, BHEA), των Διεθνών Παραστατικών Σπουδών (Performance Studies International, PSI), καθώς και της Κοινότητας Μελετητών Ιστορίας Χορού (Society of Dance History Scholars, SDHS).

Λέκτορας στο τμήμα χορού στο University of Surrey.

Δίδαξε επίσης στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερηςς Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2017 και 2018.

Horizontal Image Area
77884

ΖΩΗ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ

Δίδαξε Παιδαγωγική Ψυχολογία στο επαγγελματικό τμήμα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Έλαβε πτυχίο καθηγήτριας σύγχρονου χορού από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου το 1982.

Δίδαξε ρυθμική, κλασικό και σύγχρονο χορό ως αποκλειστική υπεύθυνη των χορευτικών και σχολικών εκδηλώσεων σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σχολές χορού και στο Μουσικό γυμνάσιο Παλλήνης.

Χορογράφησε  και συμμετείχε σαν χορεύτρια στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Από το 1996 έως σήμερα είναι εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας στο  τμήμα Προσχολικής Αγωγής στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής.

Το 1992 ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε διαχειρίστρια της «ΑΝΙΜΑ – SOMA, στην κίνηση του χορού», εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει στόχο την δημιουργία χορευτικού αρχείου στην Ελλάδα, καθώς και την προώθηση της τέχνης του χορού σε σχέση με άλλες επιστήμες και τέχνες.

Το 1997 πήρε ειδικότητα Χοροθεραπεύτριας με την France Schott Billmann (Καθηγήτρια Ψυχολογίας Paris IV,V, ψυχαναλύτρια, χοροθεραπεύτρια, πρόεδρο της A.D.E.P. και A.E.D.T).  Συνεργάστηκε με την «Εύξεινη Πόλη» σε προγράμματα κατάρτισης και επανένταξης στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, ως σύμβουλος και χοροθεραπεύτρια το διάστημα 1999-2004.

Από το 2005 διδάσκει σύνδεση ψυχανάλυσης και χοροθεραπείας με την πρωτόγονη έκφραση στο μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνει η Ένωση χοροθεραπευτών Ελλάδας (full member της Ευρωπαικής Ένωσης χοροθεραπευτών), της οποίας είναι πρόεδρος από το 2016, και στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ακτίνα  από το 2016.

Παραδίδει σεμινάρια σε βρεφονηπιοκόμους και εκπαιδευτικούς σε σχέση με την αναμόρφωση της παιδαγωγικής πράξης μέσω της ένταξης του χορού στην εκπαίδευση.

Σαν πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας πρωτοστάτησε στην ανάληψη και διοργάνωση του Ευρωπαϊκού συνεδρίου Χοροθεραπείας στην Αθήνα το 2018.  

Horizontal Image Area
77889

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΟΡΙΔΗΣ

Δίδαξε τεχνική Graham στο επαγγελματικό τμήμα 

Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης  όπου πήρε το Δίπλωμα Καθηγητή Χορού. Σπούδασε επίσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων.

Ακολούθησε χορευτικά σεμινάρια στην ΚΣΟΤ με τους: David Zambrano, Tono Lachky, David Hernandez, Martin Kilvaldy, Martin Lawrence, Renata Graziadei, Kitt Johnson κ.α., και στο Impulstanz της Βιέννης με τους: Iñaki Azpillaga-Ultima Vez, Marta Coronado-Rosas και Frey Faust-Axis Syllabus (Αύγουστος 2016). Ακολούθησε επίσης το 1o Polestar Pilates Comprehensive Course, στην Ελλάδα.

Δίδαξε σε studios, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού, ονομαστικά στο Studio Χορού “Dance Cultural Center” (2012-2017), στην Ερασιτεχνική Σχολή χορού Αλίκης Κόντζιου-Γούσα (2009-σήμερα), στην Ερασιτεχνική Σχολή χορού “Sundance School” (2012-2013) και στην Επαγγελματική Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2012-2017). Ήταν υπεύθυνος του Καλλιτεχνικού Συντονισμού της Hellenic Junior Dance Company (2013-2017). Συμμετείχε επίσης στο Akropoditi DanceFest (Αύγουστος 2014 & Ιούλιος 2018). Φέτος εργάζεται στο “The Winston House of Dance” καθώς και στην Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή Χορού Μαρίας Γρηγορίου “ΧΟΡΟΣ”.

Έχει χορέψει: “Ρωμαίος & Ιουλιέτα” - Εθνική Λυρική Σκηνή - ΚΠΙΣΝ 2018, “Σονάτα υπό το Σεληνόφως” - Γιώργος Νανούρης - Φεστιβαλ Αθηνών 2015, “Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη” Hellenic Dance Company - Ηρώδειο 2013, “Ρεσιτάλ” - KammerTanzCoop - Frown Tails, Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ & Akropoditi DanceFest – 2013, “Wien” - Pascal Rioult Repertoire (Reh. Director: Marianna Tsartolia), “Folly” - Paul Blackman & Christine Gouzelis - Ανοιχτό Στούντιο ΚΣΟΤ, “Almost in Panic” - Tono Lachky - Ανοιχτό Στούντιο ΚΣΟΤ, Graham Repertoire (Reh. Director: Penny Diamantopoulou) - Ανοιχτό Στούντιο ΚΣΟΤ, ‘No ballet’ choreography contest - Aikaterini Sofia Andreou – Γερμανία, “Bad Habits” – Εμίλιος Αράπογλου - Ανοιχτό Στούντιο ΚΣΟΤ, 7days TV commercial - Stefi Productions

 

Horizontal Image Area
77891

ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΡΤΖΑΝΗ

Δίδαξε Ιστορία Χορού στο επαγγελματικό τμήμα.

Δίδαξε επίσης Pilates στο ερασιτεχνικό τμήμα.

Η Ιωάννα Τζαρτζάνη σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master of Arts) στις σπουδές χορού από το Πανεπιστήμιο του Surrey, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή (PhD) με τίτλο Interplays of ethnicity, nationalism and globalisation within the Greek contemporary dance scene: choreographic choices and constructions of national identity. Η Ιωάννα έχει διδάξει Πολιτισμικές Προσεγγίσεις, Μεθοδολογία της Έρευνας και Ιστορία χορού, καθώς και Μεθόδους Εκπαίδευσης του Σώματος (somatics) στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στην Ανώτερη Σχολή Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και έχει γράψει άρθρα για το περιοδικό Χορός plus (όπου υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας) για την εφημερίδα Athens News και για το Choros International Dance Journal. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα των μεθόδων Body Control Pilates και Swaha Aerial Yoga. Σήμερα, διδάσκει Ιστορία του Χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «ΧΟΡΟΣ», Θεωρία και Πράξη του Χορού, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Pilates στη Σχολή «ΧΟΡΟΣ», στο Swaha Yoga Center και στο Illium Center of Light.

Horizontal Image Area
77986

ΝΑΤΑΣΣΑ ΖΟΥΚΑ

Δίδαξε Hatha Yoga στο επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό τμήμα

Απόφοιτος της σχολής Εθνικού Θεάτρου το 1974.

Συνιδρύτρια του «Θεάτρου της Άνοιξης», συμμετέχει σε όλες τις παραγωγές του με κορυφαία την Ηλέκτρα όπου αναλαμβάνει τη χορογραφία και τον επώνυμο ρόλο. Παράλληλα φοιτά στην Κρατική σχολή ορχηστικής τέχνης καλλιεργώντας το ενδιαφέρον της για το σωματικό θέατρο και την χορογραφία. Το 1980 με υποτροφία του ιδρύματος Α. Ωνάση πηγαίνει στην Γαλλία όπου έχει την τύχη να σπουδάσει 2 χρόνια δίπλα στον Jacques Lecoq σε μία σχολή γνωστή για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που αφορούν δημιουργούς (σκηνοθέτες, χορογράφους, ηθοποιούς-εικαστικούς). Στο Παρίσι συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση Slieman – episodes ignorés όπου πρωταγωνιστούσε ο Antoine Vitez (Palais Chaillot).

Το 1983 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου εργάζεται ως παιδαγωγός και χορογράφος σε εργαστήρια για παιδιά και ηθοποιούς. Διδάσκει μάσκα κίνηση και αυτοσχεδιασμό. Ιδρύει το Χοροθέατρο (1990) το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα και επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ και το ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου.

Παραγωγές: Music for a while –Φως παραθύρου – Παραμύθια του Κόσμου –Φθινοπωρινές λουτροπόλεις –Τσάπλιν –Luna Muerta – Τα τραγούδια της Γης –Το βλέμμα της Γης –Romanthero Citano, Duende, The Late of Late, Στην Κόψη του Φεγγαριού.

Είναι μέλος του Κέντρου Φωνητικών Τεχνών και Έρευνας που διευθύνει ο Σπύρος Σακκάς.

Το 2004 επιλέγεται για να συμμετέχει ως χορογράφος σε τριετές ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα Σύγχρονος χορός και χορός στο αρχαίο δράμα στο Παρίσι (Fondation Royaumont) που διευθύνει η χορογράφος Suzan Buirge, έχοντας πάλι την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Αποτέλεσμα της έρευνας μια ταινία 'Στα Ίχνη μιας Άλλης…' πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή και στους ουμανιστές Έλληνες φωτογράφους Κώστα Μπαλάφα και Βούλα Παπαϊωάννου, με πρώτη παρουσίαση στο Παρίσι τον Γενάρη του 2007.

Το 2009 επιλέγεται ανάμεσα σε 12 χορογράφους από όλο τον κόσμο για το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήχθη στην Ιαπωνία με τίτλο Σύγχρονος χορός και τελετουργία.

Από τον Νοέμβριο του 2009 οργανώνει κύκλους μαθημάτων και σεμιναρίων στον νέο ερευνητικό χώρο που διευθύνει Art Act Area στο Μοναστηράκι.

Horizontal Image Area
78272

ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΡΤΟΛΟΥ

Δίδαξε Αυτοσχεδιασμό στο επαγγελματικό τμήμα

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1969. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central St.Martin's School of Arts (BA Hons, Class I, 1990-93) και το Slade School of Fine Art (MA Arts, 1993-95).

Παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα (χορός -χορογραφία) στο Laban Centre (PDDS, ISP, 1995-97) και σεμινάρια χορού στα London Contemporary Dance School και Laban Centre (Λονδίνο 1991-1995), καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (1998-2000).

Παρουσίασε τις χορογραφίες της Fly with us-we fly high, Me too, και Finishing Touches με την ομάδα της Allmouth στα Place Theatre, Jackson's Lane Theatre, και Laban Centre (Λονδίνο 1995-97).

Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Yelp Co., Rose’s Thoughts, Ανάλια αλλά και με το Θέατρο του Νότου.

Η ενασχόλησή της με το σώμα αλλά και τις εικαστικές τέχνες συνέβαλαν στο να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ματιά πάνω στη σύγχρονη χορογραφία. Ξεκινά πάντα από μία αίσθηση ή μία εικόνα. Ένα κοστούμι ή ένας ήχος μπορεί να αποτελέσουν έμπνευση για να εξελιχθεί μία ολόκληρη ιστορία.

Δίδαξε επίσης στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2017, 2018 και 2019.

Horizontal Image Area
77984

ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

Δίδαξε Μουσικοκινητική και Σύγχρονο στο ερασιτεχνικό τμήμα

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007) και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012).

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Sinequanon, Χορευτές, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ζήτα, Αμφίδρομο χοροθέατρο, ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, Hellenic Dance Company καθώς και με την Ερμίρα Γκόρο, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου και Ηρώ Αποστολέλλη, Έντγεν Λάμε, Θέλγια Πετράκη κ.α.

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού όπως «Χορός», «Ακτίνα», σχολή χορού Έλενας Βακαλοπούλου, εργαστήρι χορού Polyphonica dance, Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν, Baile de Barrio,  Σχολή χορού Αλίκης Καζούρη και Τιτής Αντωνοπούλου στην Άνδρο, Σχολή χορού motus, κ.α. Το Σεπτέμβρη του 2013 και του 2018 κλήθηκε να αναλάβει την εισήγηση του μαθήματος του Σύγχρονου Χορού στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έχει συνεργαστεί ως δασκάλα και χορογράφος με τη νεανική ομάδα σύγχρονου χορού C-Lab, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ανδριοπούλου. Από το 2014 συμμετέχει ως εμψυχώτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect»  της Battery Dance Company σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών του ιδρύματος Ωνάση που λαμβάνει χώρα σε δημόσια σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με την ομάδα 3rd person theater group στις παραστάσεις «Πόση Γη χρειάζεται ο άνθρωπος» στο δημοτικό θέατρο Πειραιά και στο «Άσμα Ασμάτων» στο Δηπεθέ Κοζάνης. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Μανώλη Μαυροματάκη στην παράσταση «Η Ριμάδα η ζωή» στην μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με την Αντιγόνη Νέτα στην παράσταση «Η αφήγηση της Αντιγόνης» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Δίδαξε επίσης στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2017 και 2019.

Horizontal Image Area
78273

ΙΩΑΝΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δίδαξε σύγχρονο χορό στο ερασιτεχνικό τμήμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα, συνέχισε τις σπουδές της  στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες : Griffon/ Ιωάννα Πορτόλου, Ύψιλον/ Αγγελική Στελλάτου , Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, X- it dance theatre/Φώτης Νικολάου, Yelp danceco/ Μαριέλα Νέστορα, Πρόσχημα/Μαρία Κολλιοπούλου, και τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου, τον Χάρη Κούσιο, την Όλια Λυδάκη , τη Λία Τσολάκη, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη κ.α., δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στα Δημήτρια, στο Arc for Dance Festival, στην Πλατφόρμα Χορού (ΜΜΑ), στα Κύπρια, στο 5th International contemporary dance festival / Αλγέρι κ.α.

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με πολλές σχολές χορού όπως τη σχολή χορού της Έλενας Βακαλοπούλου, τη Δημοτική σχολή χορού Καλαμάτας, το studio Danc.c.e, τη σχολή χορού motus, τη σχολή χορού Ελένης Τσακάλου, το studio Baile del bario, τη σχολή χορού της Νένας Παπαγεωργίου κ.α. Το 2017 έγινε μέλος της ομάδας χορευτών - δασκάλων του προγράμματος “Dancing to connect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με τους σκηνοθέτες Πάρη Μέξη και την ομάδα λυρικού θεάτρου Ραφη, τον Παντελή Δεντάκη, την ομάδα θεάτρου plays2place κ.α. και ως βοηθός χορογράφου της Λίας Τσολάκη στην όπερα “Η Μύτη”, του D. Schostakovic σε σκηνοθεσία Πίτερ Στάιν στην Όπερα του Ελσίνκι.

 Με τη σχολή “Χορός” συνεργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου χορού από το 2017.

 

Horizontal Image Area
78099

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΡΜΙΡΗ

Δίδαξε Release στο επαγγελματικό τμήμα

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, συνέχισε τις σπουδές της στη Ν. Υόρκη (Dance Space Center) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού Αμάλγαμα, Νταλίκα, Ζήτα, Griffon, YELP danceco., Ήρος Άγγελος, Δαγίπολη και Πρόσχημα.

Συνεργάσθηκε επίσης με τους χορογράφους/δημιουργούς Σεσίλ Μικρούτσικου, Σοφία Καμαγιάνη, Jessica Henou και Θάνο Μικρούτσικο για παραστάσεις στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημήτρια, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Dance Days Chania, στην N. Υόρκη, Αγγλία, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία κ.α.

Διδάσκει μαθήματα κίνησης, σε όλα τα επίπεδα, σε χορευτές και σε ηθοποιούς (Griffon studio, Σχολή Χορού Ελ. Βακαλοπούλου, Σχολή Χορού Α. Μπερτόλη, Σχολή Χορού Β. Παιδιωτάκη, Πραξις de poetica, DANCCE, Body n soul κ.ά.).

Από το 2013 είναι μέλος της ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Dancing to connect» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Δίδαξε επίσης στα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας της ΑΝώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2017 και 2018.

Horizontal Image Area
81745

AΦΡΟΔΙΤΗ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ

Δίδαξε Hip-Hop στο ερασιτεχνικό τμήμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2002), της Rotterdamse Dansacademie BA Dancer στην Ολλανδία (2005)όπου κ συνεργάστηκε με τους Ann van de Broek, Gabriele Staiger, Itsik Gallili και της Fontys Dance Academy PG/ Ma Choreography, Tilburg, Ολλανδία (2007). Υπότροφος του ΙΚΥ (2004) καθώς και του Jacob’s Pillow Contemporary Tradition, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. (2002).

Παραμένει στην ενεργό δράση ως χορεύτρια σε παραστάσεις εντός και εκτός Ελλάδος.  Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού της Νατάσσας Ζούκα, Αίρεσις, 58+3, χοροθέατρο Αrt, Ακιν, Memento Bodyworks, Διονύσης Τσαφταρίδης, Κινητήρα . Από το 2008 είναι Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Έχει χορογραφήσει τα  Sargam, Lost Thought, Alternative (Ολλανδία) καθώς και τα  Προς στα πλαίσια του φεστιβάλ In Progress Kινητήρας Residency Center 2010, One Way(Spider Festival Athens) και Προς ΙΙ (2013). Έχει επιμεληθεί κινητικά τα Electra The Rewrite του Edward Pomerantz (Athens Fringe Festival 2010, παραγωγή Κινητήρας), Έξι Κρυμμένα Αρχεία του Θωμά Διάφα (2011), έχει συνεργαστεί ως βοηθός- χορογράφος σε χορευτικές κ θεατρικές παραγωγές.

Από το 2007 διδάσκει χορό σε σχολές χορού και κίνηση σε δραματικές σχολές όπως Ίασμος, Θεοδοσιάδη. Έχει παραδώσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας. 

Horizontal Image Area
78175

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΞΙΦΑΡΑΣ

Δίδαξε Tai-Chi στο ερασιτεχνικό τμήμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Το 1990 αποφοίτησε από το European School of Tai Chi Ch’uan (αναγνωρισμένος δάσκαλος της σχολής), όπου εκτός από τη θεωρητική και πρακτική γνώση του Τάι Τσι παρακολούθησε και θεωρία Κινέζικου Βελονισμού, στοιχεία Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και Διαιτολογίας, στοιχεία Ρεφλεξολογίας, Αρωματοθεραπείας, Κρανιο-ιεροθεραπείας και Thai massage. Eίναι πρακτικός  Shiatsu και στο προσωπικό του στυλ θεραπευτικής μάλλαξης συμπεριλαμβάνει τεχνικές Tui Na και Deep Tissue Massage.   Έχει μαθητεύσει στα συστήματα Πολεμικών Τεχνών Pen-Tak Si-Lat και Ιαπωνικού σπαθιού Iaido.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βοdy Mind Centering, Δραματοθεραπείας, και ψυχολογίας (Ν.L.P) καθώς και μαθήματα δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού, και release.

Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει ομάδες Tai Chi στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη. Από το 1996 έως το 1999 δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πήρε το πτυχίο του από την China Academy of Chinese Medical Sciences έχοντας αριστεύσει στα Basic Theories of TCM, Basic Theories of Acupuncture and Moxibustion, Therapeutics Of Acupuncture and Moxibustion, Herbology, Formulae of TCM και Therapeutics of Herbal Medicine. Έχοντας πάνω από 2340 ώρες πιστοποιημένων σπουδών στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική την εξασκεί πλέον παράλληλα με τη διδασκαλία του Τάι Τσι και του Τσι Γκονγκ.

Horizontal Image Area
78424

                                                                                                               ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Horizontal Image Area
2791165

ΝΕΦΕΛΗ ΣΙΟΥΦΑ

Διδάσκει μπαλέτο 

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2017 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ την ίδια χρονιά έγινε κάτοχος του «Pedagogical Formation Certificate on the Russian system theoretical and methodological classical dance education programme-  Vaganova method” της Assoc. Prof. Kalina Bogoeva.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους  Didier Chape, Susana Campo, Δάφνη Κόκκινο (χορευτής του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch), Nicola Monaco ( χορευτής των Acram Khan και Emio Greco), Gesh Mihov, Mioara Popescu, Tania Miltenova, Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλη Μπίκο, Γιάννη Ντοντσάκη, Aleksandar Neskov, Λίντα Καπετανέα, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, καθώς και στη Διεθνή Ακαδημία Μπαλέτου της Βάρνας.

Ως χορεύτρια συμμετείχε σε γνωστά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου( «Sweet Fever» του Pere Faura),  στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας («Χθες» της Σοφίας Καραγιάννη) και το Summer Nostos Festival («Des/équilibre/s» του Αντώνη Φωνιαδάκη σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή). Έχει συμμετάσχει  στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Dammi I colori» του Κωνσταντίνου Ρήγου, στο θέατρο Ολύμπια και  στην τελετή έναρξης του TEDx Academy 2016-RE Imagine Greece στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με διάφορες χοροθεατρικές ομάδες όπως το «7ο βήμα», «ΑΚΤΙΣ» και «quicksand» και το χορογράφο Daniel Lommel. Έχει χορέψει στο θέατρο Παλλάς με το χορευτικό εργαστήρι Ν.Ιωνίας και στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε  παραστάσεις της  Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Από το 2018 διδάσκει σε ερασιτεχνικές σχολές χορού(«Σχολή Χορού Ιωάννα Μπολοβίνη» και «Dance School Vera Levogianni») μουσικοκινητική αγωγή, μπαλέτο, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό.

Horizontal Image Area
2793288

PIERRE MAGENDIE

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Πιέρ Μαζεντί κατάγεται από την Γαλλία αλλά ζει από το 2006 στην Αθήνα.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, συνεργάζεται τα τελεταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τον Αντώνη Φωνιαδάκη.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει με την Χριστίνα Καραγιάννη την KammerTanz Coop (KTC), μια πλατφόρμα με στόχο την δημιουργία θεαμάτων στο σταυροδρόμι του χορού και λοιπών τεχνών (https://vimeo.com/user6848649)

Horizontal Image Area
2851064

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΚΜΠΑΛ

Επισκέπτης Καθηγητής

Ο Σταύρος - Αλέξανδρος Ικμπάλ  είναι αριστούχος απόφοιτος  της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Από το 2014 - 2018 συμμετείχε στις παραστάσεις της ΚΣΟΤ ‘Open Studio – Black Box’ και τελευταία του συνεργασία ήταν αυτή για την παράσταση «Growing!» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου χορεύοντας για τους Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Χρήστο Παπαδόπουλο και Αντώνη Φωνιαδάκη.

Το 2018 δούλεψε με την ομάδα χορού  «Άρθρωσις» της Πένυς Διαμαντοπούλου για το κομμάτι «En Route».

Ως assistant choreographer ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 2019  με τον χορογράφο Christian Denice  για την δημιουργία του έργου  “SEE ME” στην ομάδα Eisenhower Dance Detroit.

Τα τελευταία δύο χρόνια ζει και χορεύει στην Γενεύη με το Ballet Junior de Genève ερμηνεύοντας ρεπερτόρια των Hofesh Shechter, Roy Assaf, Barak Marshall, Emanuel Gat, Jan Martens,Olivier Dubois , Sharon Eyal.

Κατά την περίοδο αυτή συνεργάστηκε επίσης με τους χορογράφους Cathy Marston για την δημιουργία του κομματιού “Moving,Still” και Marcos Morau για το “Waltz”.

Διδάσκει μαθήματα σύγχρονου χορού και τεχνικής Graham από το 2019 σε σχολές χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει σεμινάρια τεχνικής Graham στη σχολή "ΧΟΡΟΣ" κατα τα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας 2021.

Horizontal Image Area
2788673

ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Άρης Παπαδόπουλος είναι χορευτής, performer και δημιουργός με έδρα την Aθήνα.
Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ στην Αθήνα (2009) και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Αθήνα (2012) και έκτοτε παραμένει ενεργός στα πεδία του χορού και των παραστατικών τεχνών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εναλλάσσοντας ρόλους μεταξύ χορευτή, deviser- performer και δημιουργού της προσωπικής του δουλειάς.

Μέσα από την καλλιτεχνική του συνεργασία με την Μάρθα Πασακοπούλου (arisandmartha) έχει παρουσιάσει έργα στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ έχει περιοδεύσει έργα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μέσω των δικτύων Aerowaves και Εuropean Dance Network. Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και χορογράφους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σταθερός συνεργάτης της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού Dancing to Connect.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τις πολυσυλλεκτικές ομάδες Arbonauts (UK), Pietro Marullo (BE) και HIMHERANDIT Productions - Andreas Constantinou (DE), ιδρύματα και οργανισμούς όπως το Flux Laboratory (CH, ATH) και το Palais de Tokyo (FR), καθώς και με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, όπως ο Στέφανος Τσιβόπουλος, η Βιτόρια Κοτσάλου, η Dora Garcia και ο Alessandro Carboni. Συμμετέχει στην πρώτη χρονιά του Critical Practices International Research Residency Program του Ιδρύματος Ωνάση (Άνοιξη 2020).

Horizontal Image Area
78100

ΝΑΤΑΣΣΑ ΦΡΑΝΤΖΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Νατάσα Φραντζή είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού με έδρα το Βέλγιο. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Ως χορεύτρια έχει εργαστεί με ομάδες χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως: Unterwegstheater (DE), Tanztheater mobil (DE) Compagnie Hybrid (BE), Greig Bourgoyne (UK), Lisi Estaras (BE), Κωνσταντίνος Μίχος, Μιχάλης Ναλμπάντης, Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη, Μαρία Γοργία, Σταύρος Αποστολάτος, Χριστίνα Βασιλείου, καθώς και με τη Hellenic Dance Company σε ρεπερτόρια των Ultimavez, Richard Alston και Martin Lawrence.

Ως χορογράφος, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της La Verità Dance Company, έχει βραβευτεί ως Καλύτερη Νέα Χορογράφος στη Γαλλία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Les lendemains qui dansent (FR). Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα του Conservatorium Mechelen (BE), το Ballet Du Nord (FR) και το Conservatoire Saint Omer (FR). Έχει λάβει την υποστήριξη διεθνών θεάτρων και οργανισμών όπως: Scene Nationale Dunkerque / Le Bateau Feu (FR), Centre Choregraphique National de Roubaix (FR), EPCC La Barcarolle - Spectacle vivant audomarois (FR), κ.ά. Τα τελευταία  χρόνια είναι μέλος, χορογράφος και εκπαιδευτικός στην Platform-K (ΒΕ), μία επαγγελματική ομάδα χορού αποτελούμενη από χορευτές με αναπηρίες (σύνδρομο Down, αυτισμό κ.ά.), που δημιουργεί παραστάσεις και περιοδεύει σε Βέλγιο και σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με άλλες ομάδες χορού και χορογράφους όπως Les ballets C de la B, Michiel Vandevelde, Benjamin Vandewalle κ.α.

Στην Ελλάδα  συνεργάζεται  με τις επαγγελματικές σχολές «Χορός», Ραλλού Μάνου καθώς και με στούντιο όπως Dancce και Fix dance studio.

Horizontal Image Area
2847800

ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Αλέξης Κυριακούλης είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και multidisciplinary artist. Γεννήθηκε στην Αθήνα, τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται με έδρα του το Βέλγιο και τη Γαλλία. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της La Verita Dance Company (ΒΕ). Η χορογραφική του δουλειά χαρακτηρίζεται ως διπολική καθώς αυτή μοιράζεται σε χορογραφίες βασισμένες στο νεοκλασικό του λεξιλόγιο και στην δημιουργία εικαστικών παραστάσεων συνδυάζοντας αρχιτεκτονική, τεχνικές κινηματογράφου και εικόνας με το χορό. 

 Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς, σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου. Το 2015 βραβεύτηκε ως Καλύτερος Νέος Χορογράφος στην Γαλλία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Les Lendemains qui Dansent και από τότε οι δουλειές του έχουν λάβει την υποστήριξη από διεθνή θέατρα και οργανισμούς. Οι παραστάσεις της ομάδας του έχουν φιλοξενηθεί σε θέατρα και φεστιβάλ χορού ανά τον κόσμο (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Ιταλία και Κορέα). Ιδιαίτερη στιγμή στην χορογραφική του καριέρα ήταν η συνεργασία του και η ανάθεση από τον διάσημο Φλαμανδό Μουσικό Συνθέτη και μέλος της Βασιλικής Βελγικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Jan Van Landeghem, να χορογραφήσει και να σκηνοθετήσει την παράσταση του Chanson de Fou, που παρουσιάστηκε σε καθολικές εκκλησίες σε όλο το Βέλγιο. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρήγου, το Conservatorium Mechelen (BE) υπό την διεύθυνση του Tom Van Den Eynde, με το Ballet Du Nord (FR) καθώς επίσης οι δουλειές του έχουν επιλεγεί από διεθνής διαγωνισμούς χορογραφίας όπως Rotterdam International Duet Choreography Competition (NL), La Grande Scène / Petites Scènes Ouvertes (FR), Berner Tanz Preise (CH), No Ballet Choreographic Competition (DE), Shacoda Showcase / Pams Seoul (KO) και Machol Shalem International Choreographic Competition (IL). 

 Τα τελευταία 7 χρόνια αποτελεί μόνιμο εκπαιδευτικό μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Χορού Bornem (BE) προετοιμάζοντας και εκπαιδεύοντας νέους χορευτές, χορογραφεί σε πολλές σχολές χορού σε όλη την Ευρώπη δίνοντας παράλληλα σεμινάρια γύρω από τον χορό και το performing. 

Horizontal Image Area
98475

ΑΓΝΗ ΠΑΠΑΔΕΛΗ ΡΩΣΣΕΤΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου ζει στην Αθήνα. Είναι χορεύτρια και χορογράφος, απόφοιτος της Κρατικής σχολής χορού και του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Παπαιωάννου, Γιάννη Σκουρλέτη/ Bijoux de Kant, Kendell Geers, Ηρώ Αποστολέλλη, Ερμίρα Γκόρο, Jeroen Bogaert, Matthias Fritsch, Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, Χρυσάνθη Σιέμπου, Στεφανία Μυλωνά κ.α.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Νικαίτης Κοντούρη, Θανάση Χαλκιά, Δημήτρη Πλειώνη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Λεωνίδα Βαρδαρού κ.α., καθώς και στην όπερα ‘Οράματα και θάματα΄σε σκηνοθεσία Μαρίας Γυπαράκη και μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Από το 2009 συνεργάζεται με την Ηρώ Αποστολέλλη, με την οποία δημιούργησαν τα έργα Indirect speech (2014), Actual wording (2012) και Was it me? (2010). Το 2015 ξεκίνησε τις προσωπικές της χορογραφικές απόπειρες, παρουσιάζοντας έργα της στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο MIRfestival με  χορηγίες από το ΥΠΠΟΑ και τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται για το ερευνητικό της έργο με τίτλο: Η αναπαράσταση του τραύματος: η αποτύπωση της εμπειρίας στο σώμα και η συμπερίληψη του πραγματικού σώματος στην τέχνη του χορού, το οποίο επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ και για τη νέα της παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο Ο κήπος, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2022.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Νιάρχου, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Ιωαννίνων και Λάρισας, κ.α.

Από το 2008 ασκείται στην Ashtanga vinyasa yoga δίπλα στην Ελευθερία Λαγουδάκη, υπό την καθοδήγηση της οποίας ξεκίνησε να διδάσκει στο Om Studio|Ashtanga Yoga Athens.

Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στις επαγγελματικές σχολές Ακτίνα, Χορός, Μοντέρνοι καιροί.

https://agnipapadelirossetou.tumblr.com/

http://carnationdance.com/

Horizontal Image Area
2851247

ΙΝΩ ΡΗΓΑ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (φυτώριο και επαγγελματικό, 1991-2003), από την οποία αποφοίτησε (υποτροφία Κούλας Πράτσικα). Από το 2003 μέχρι το 2020 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. 

Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί στην Αγγλία με διάφορες ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Wayne McGregor / Random Dance, Hofesh Shechter Company, Clod Ensemble, Richard Alston Dance Company, Mark Bruce Company, Lost Dog / Ben Duke, Jo Fong, The Royal Exchange Theatre, καθώς και με τον Michael Keegan-Dolan / Fabulous Beast Dance Theatre στην Ιρλανδία. Έxει περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, την Αυστραλία και έχει χορέψει σε πολλά γνωστά θέατρα και φεστιβάλ όπως: Sadler’s Wells, ROH2, Théatre de la Ville, Dublin Theatre Festival, Φεστιβάλ Καλαμάτας κ.ά. 

Παράλληλα με τον χορό, ασχολήθηκε με την πρακτική της Shadow Yoga (Hatha Yoga). Σπούδασε διδασκαλία γιόγκα (2015 – 2018)  με δασκάλα την Karen Watson, στη σχολή Islington Yoga, στην οποία και δίδαξε (2016 - 2019). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους δασκάλους και ιδρυτές της Shadow Yoga, Emma Balnaves και Shandor Remete.

Στην Αγγλία έχει διδάξει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και ρεπερτόριο σε παιδιά και ενήλικες. Την ενδιαφέρει η περφόρμανς και η έκφραση μέσα από την κίνηση σε διάλογο με τις άλλες τέχνες.

Από το 2015 έως το 2020 συνεργάζεται στο Λονδίνο με την εικαστικό Alice Anderson ως βοηθός της στην κατασκευή και υλοποίηση γλυπτών / έργων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε περφόρμανς που οργανώνουν μαζί σε διάφορους χώρους, γκαλερί και μουσεία. 

Μαζί με τον Ηλία Λαζαρίδη χορογράφησαν και παρουσίασαν το 2010 το ντουέτο «Bare» στο θέατρο The Place.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με την ομάδα «Θέατρο Ηνίοχος» ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη, με την χοροθεατρική ομάδα «Ιδανικοί» του Γιάννη Ντανάκου ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και με τους εικαστικούς Ναυσικά Ρήγα και Ανδρέα Σταυριανουδάκη-Καμπά ως περφόρμερ στη βιντεο-εγκατάσταση «Ινώ».

Το 2011 παρουσίασε και ερμήνευσε στην Αθήνα τη δική της σόλο περφόρμανς «Ξένος» στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Horizontal Image Area
101630

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Μαρία Μανουκίαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.

Το 2013, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts όπου εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Gaga.

Ως performer στο Ισραήλ έχει εργαστεί για τους Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague.

Είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company όπου έχει χορέψει σε ρεπερτόριο Jasmin Vardimon, Tono Lachky και Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εχει χορέψει στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και έχει συνεργαστεί με τον Russel Maliphant για μια παραγωγή Ελλάδας-Αγγλίας το "THE THREAD". Πλέον είναι στην ομάδα του Anton Lachky Company για την καινούργια παραγωγή LUDUM.

Επίσης από το 2015 ερμηνεύει το έργο Twisted Genders από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου το όποιο ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανά την Ευρώπη εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές καθώς επίσης παραδίδει μαθήματα χορού σε Ελλάδα και Αρμενία.

Horizontal Image Area
102451

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΥΡΑΦΑΚΗΣ

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Χρήστος Ξυραφάκης γεννήθηκε το 1989 στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από την ΚΣΟΤ το 2013 και ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση παρακολούθησε, το 2015, μεταπτυχιακές σπουδές στη χορογραφία στο SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) καθώς και το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ex-In” πάνω στις τεχνικές Flying Low & Passing through, το οποίο διηύθυνε ο David Zambrano. Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ανά τον κόσμο με σημαντικούς δασκάλους/χορευτές.

Αυτή τη στιγμή περιοδεύει με την παραγωγή “The Thread” του χορογράφου Russel Maliphant, που έκανε πρεμιέρα το Μάρτιο του 2019 στο Λονδίνο στο Sadler's Wells Theatre. Ταυτόχρονα, είναι ενεργός ως main cast στο tour της ομάδας “As Palavras” (που εδρεύει στις Βρυξέλλες) για την παράσταση “Giovanni’s Club”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Claudio Bernardo. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες εντός και εκτός Ελλάδος όπως οι Jukstapoz, Κωνσταντίνος Ρήγος, Hellenic Dance Company, Olatz de Andrés. Το 2017 συμμετείχε ως ερμηνευτής στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Άλκηστις» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Ως δάσκαλος, από το 2013 αδιακόπως παραδίδει μαθήματα και workshops Αυτοσχεδιασμού, Σύγχρονου και τεχνικής Partnering σε διάφορα μεγάλα studios της Ελλάδας αλλά και Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μάρι Χατζημιχάλη” ως guest δάσκαλος και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ερασιτεχνικής σχολής Dan.c.ce. Τον Ιούλιο του 2019 θα διδάξει στο Φεστιβάλ Χορού “Ακροποδητί” στη Σύρο.

Παράλληλα έχει καταθέσει μικρές χορογραφικές δουλειές σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει επιτελέσει χρέη βοηθού χορογράφου σε δημιουργίες των Roberto Olivan και Robert Clark στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών του. Το 2017 μαθήτευσε πλάι στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την παραγωγή “The Great Tamer”. Τέλος το 2018 συνδημιούργησε με τον Άντι Τζούμα την παραγωγή «Ok, that’s you..”, για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Horizontal Image Area
2787690

ΖΩΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, σπούδασε στην Trisha Brown στην Νέα Υόρκη και ολοκλήρωσε με διάκριση το μεταπτυχιακό της στην Πρακτική του Ευρωπαϊκού Χοροθεάτρου στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου. 

Ξεκίνησε την χορογραφική της καριέρα το 2006 και έχει λάβει σημαντικά βραβεία χορογραφίας όπως το Robin HowardFoundation Award 2008, το Bonnie Bird Choreography Fund Award 2009, to CfC 2010 από την Company of AngelsSadlers Wells και The Place, και τη συμμετοχή στο Aerowaves. Έχει λάβει πολλαπλές αναθέσεις έργου (πχ. Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, The Place, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα όπως μεταξύ άλλων Fast Forward Festival 4/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ROH2, ArnolfiniBE FestivalLilyan Baylis, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Operaestate Veneto FestivalScala του Μιλάνο, Europe in Motion FestivalSpringloaded/The Place κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για τον χορό όπως το ChoreoroamBig Intensive(Sadlers Wells), Europe in Motion και λαμβάνει υποστήριξη από το Arts Council of England. Είναι ερευνήτρια/λέκτορας στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου και έχει διδάξει διεθνώς σε σημαντικούς θεσμούς όπως μεταξύ άλλων το Impulstanz FestivalSasha Waltz CompanyIndependent DanceNational Acαdemy of Dance inRome, Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας (KSOT) κ.α.

Διδάσκει αυτοσχεδιασμό στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής 'ΧΟΡΟΣ' το 2020.

Horizontal Image Area
78145

ΜΑΡΙΑ ΓΟΡΓΙΑ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννημένη στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 1971. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ 1992).

Σπούδασε με υποτροφία της ΚΣΟΤ στο Laban Centre (City University) Χορογραφία, Χορολογία, Αισθητική και Σύγχρονο Χορό. Πήρε το M.A. από το ίδιο Ίδρυμα με ειδίκευση στη Χορογραφία (1996) και κέρδισε το 3ο Βραβείο Χορογραφίας (‘Διαγωνισμός Νέων Χορογράφων’-«Εις τους τολμήσαντας εις την πργματικότητα αντισταθήναι», Ηρώδειο 1992).

 Έχει διδάξει χορογραφία, σύγχρονο χορό και χορολογία στην Κατεύθυνση Χορού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) από το 2005- 2009 και στο τμήμα χορού του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Deree College) από το 1998.

Χορογράφησε την κίνηση για το θεατρικό έργο «Θαλασσινό τοπίο» του Εdward Alby σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα (2002). Επιμέλεια κίνησης στο θεατρικό έργο «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Ντύρρενματ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (2008).

Μέλος της εξεταστικής επιτροπής του ΥΠ.ΠΟ για τις ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές χορού (1999-2006).

Ίδρυσε την ομάδα χορού αμάλγαμα το 1996 στο Λονδίνο για την παραγωγή του έργου ‘Sun and Sound’. Στην Ελλάδα η ομάδα άρχισε να λειτουργεί με τη μορφή Σωματείου από το Νοέμβριο του 1998. Χορογραφίες και παραγωγές της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη και στην Κροατία, με παραδείγματα τα έργα ‘Manoeuvres’, ‘Το παιδί της Πολυάννας’, ‘Καμπύλη διάθεση’, ‘Ως την άκρη του μονοπατιού μου’, ‘ΡαΞεΝιΜα’, ‘Τα παίγνια της Jezebel’, ‘Κομπολόι, χρόνος ανέμελος, χρόνος ανελέητος, χρόνος...’ (Αθήνα & Νέα Υόρκη 2002), ‘Θεατές’, ‘Ανάσες από Βυθό’ (1η Πλατφόρμα Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ‘Το Επιδόρπιο’ (2005, 2006), το ‘Μικρός Θάνατος’ (2007), το ‘Mon Valmont’ και το ‘Μαμά 2 U’ (2009), ‘Public Idiot’ (2011), ‘Κρυμμένη στους ελαιώνες’ (2012), ‘Το στρώμα’ και άλλα.

Δίδαξε στα καλοκαιρινά σεμινάρια της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2018 και 2019.

Horizontal Image Area
78144

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΑΚΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη είναι χορογράφος, ερμηνεύτρια και δασκάλα χορού.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ξεκίνησε την καλλιτεχνική της έρευνα στηνχορογραφία και τον αυτοσχεδιασμό χορού στο C.S.S.D. με την έρευνα “modulated choreographies/ μετατροποιήσιμεςχορογραφίες”. Από τότε, διατηρώντας την ελαστικότητα στο τι μπορεί να σημαίνει χορός και επεκτείνοντας τα όρια στην καθοδήγηση του χορού και τη χορογραφία, ενδιαφέρεται για τους διάφορους τρόπους που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την κίνηση και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνει πολιτιστικές μορφές και κοινωνικές σχέσεις σε διάφορα περιβάλλοντα. Υιοθετώντας την «πρακτική» ως την κύρια χορογραφική της μέθοδο, δημιουργεί συνθήκες μέσα στις οποίες δύναταινα καλλιεργηθεί η επίγνωση όσων συμμετέχουν σε μία δράση χορού. Στα έργα της, από ένα έργο έως ένα εργαστήριο χορού, οι διαφορετικές διαδικασίες εμπειρίας (χορογράφηση, ερμηνεία, παρατήρηση) πλέκονται για να απελευθερώσουν τόσο συνθετικές όσο και ανοίκειες κινητικές διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με την καθημερινότητα, ενώ επίσης δύναται να αναπτύξουν συμμετοχικές ικανότητες στην δημιουργία του κόσμου και του εαυτού. Μέσα από την καθημερινή της ενασχόληση με τις σωματικες πρακτικές του Feldenkrais και του Qigong, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και μέσα από άλλες πρακτικές με τις οποίες έρχεται σε επαφή, ενημερώνει την αυτοσχεδιαστική της πρακτική και την μοιράζεται σε εργαστήρια και μαθήματα αυτοσχεδιασμού χορού σε πολυκυτταρικές ομάδες αλλά και σε ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό και στις σωματικές πρακτικές.

Υπήρξε εκπαιδευτικός του προγράμματος “Dancing to Connect” της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για επτά χρόνια και μέλος του προγράμματος Zoom In του Duncan Dance Centre, ενός προγράμματος που καλλιεργεί τη σύνδεση καλλιτεχνη και τεχνίτη. Η ερευνα της παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο 2020 στο TWIXTlab: art, anthropology & the everyday σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν και η διάλεξή της εντάσσεται στο ηλεκτρονικό αρχείο για την καλλιτεχνική έρευνα στην Ελλάδα που είναι στη δικαιοδοσία του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και του TWIXTlab.

Δίδαξε στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2018, 2019, 2021 και 2022.

Horizontal Image Area
101618

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΥΡΑ 

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Ευαγγελία Κολύρα είναι χορογράφος και χορεύτρια η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. 

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο καλών τεχνών (MFA) στη Χορογραφία από το Πανεπιστήμιο του Roehampton (Λονδίνο), πτυχίο στο χορό από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Δέσποινας Γρηγοριάδου και πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας-Γλωσσολογίας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ως ερμηνεύτρια, έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, με τη Marina Abramovic, τον Willi Dorner, τον Simon Ellis, την Deborah Hay, τη Rosemary Lee, τον Tino Sehgal και τον Matthias Sperling.

Το ενδιαφέρον της εστιάζει σε περφόρμανς που υλοποιούνται σε πλαίσια θεατρικών χώρων, site-specific παραστάσεων, ταινιών και εγκαταστάσεων.

Το έργο της αποσκοπεί να προσφέρει στους θεατές ένα κιναισθητικά πλούσιο βίωματων αναπάντεχων, χιουμοριστικών και ενίοτε σκοτεινών ή μοχθηρών πλευρών στην ψυχολογία της ανθρώπινης εμπειρίας, παρουσιασμένο μέσα σε λεπτομερέστατη και σωματικά απαιτητική χορογραφία.

Το έργο της που υποστηρίζεται από οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα (The Place, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Dance4, Citymoves, Arts Council England, Chelsea Theatre, Siobhan Davies Dance, Greenwich Dance, King’s College London, University of Roehampton, Dance City και Yorkshire Dance), έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πλατφόρμες και φεστιβάλ στην Ευρώπη (Αγγλία, Σκοτία, Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία). Στην Ελλάδα έχει παρουσιάσει δουλειά της στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το 2016 και το 2018, και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2016.

Παδαδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και performance σε επαγγελματίες και μη-επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούςσε πανεπιστήμια και οργανισμούς χορού – Dance City (UK), Roehampton University (UK),  Northern School of Contemporary Dance (UK), Central School Ballet (UK), PERA School of Performing Arts-Girne American University (TRNC), Dock11 (DE)

http://evangeliakolyra.com

http://vimeo.com/evangeliakolyra

https://www.facebook.com/evakogr

Horizontal Image Area
78179

ΙΡΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝ

Επισκέπτης καθηγήτρια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Παραστατικών Τεχνών και του Πολιτισμού στην Βρετανία.

Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 απέσπασε το 1ο βραβείο χορογραφίας Jarmila Jebrakova award στο New Europe Festival 2010, με τα έργα A time to mourn (2009) και Legacy (2010). Ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης  Aerowaves το 2013 με το έργο Mothers καθώς επίσης το 2020 με το έργο Unauthorised. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών πραγματοποιώντας διάφορα πρότζεκτ.

Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου», στην Σχολή Καλών Τεχνών του Ναυπλίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Γέρακα. Συνεργάστηκε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση διδάσκοντας κίνηση σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρίες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χορός χωρίς διακρίσεις. Το 2018-2019 απέσπασε την υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright συνεχίζοντας την χορογραφική της έρευνα στη Νέα Υόρκη και το 2020 την υποτροφία του Bogliasco Foundation στην Ιταλία. Τα έργα της έχουν υποστηριχθεί και επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ, το ΕΚΕΘΕΧ, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. http://www.iriskarayan.com/

Horizontal Image Area
2924529

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Αθήνα και χορό στο City of Bristol College στην Αγγλία. Από το 2005 έως το 2010 ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια, ακολουθώντας το δικό της νομαδικό πρόγραμμα σπουδών. Ειδικότερα ασχολήθηκε εντατικά με την τεχνική του σύγχρονου χορού, μεθόδους somatics, τον αυτοσχεδιασμό και την άμεση σύνθεση.

Εργάζεται ως ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα στον χώρο του χορού εδώ και είκοσι χρόνια. Στο διάστημα αυτό έχει χορέψει με ομάδες αυτοσχεδιασμού στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Από το 2006 ως το 2009 ήταν μέλος της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας ΑRM στο Maastricht στην Ολλανδία. Έχει δημιουργήσει πέντε σόλο έργα και έχει κάνει μία σειρά από συνεργασίες και ομαδικές δουλειές που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, χώρους παραστάσεων αλλά και στον δημόσιο χώρο στην Ελλάδα, την Ολλανδία, και τη Γερμανία. Συνεργάζεται σταθερά με την Βιττόρια Κωτσάλου, τη Δάφνη Στεφάνου, την Ίρις Νικολάου και την Αγγελική Παπαδάτου. Έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς Kaspar Koenig, Cyrille Flament και Μιχάλη Σιγανίδη.

Είναι δασκάλα της τεχνικής Skinner Releasing από το 2016. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, σύγχρονο χορό και Skinner Releasing σε ενήλικες και παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια φροντίζει έναν ελαιώνα στη Μεσσηνία. Η σωματική δουλειά κοντά στη γη και η παρατήρηση των στοιχείων της φύσης μέσα από τη διαδικασία της καλλιέργειας, της άνοιξε ένα μεγάλο πεδίο έρευνας και επηρεάζει πολύ την προσέγγισή της στο χορό.

Horizontal Image Area
2878324

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΗΝΑΡΗΣ

Επισκέπτης καθηγητής

Σπούδασε κλασικό χορό και για δέκα χρόνια ήταν χορευτής κλασικού μπαλέτου. Η εκπαίδευσή του στο χορό ξεκίνησε από το 1968 με πλήθος δασκάλων, όπως οι: Γιώργος Αλεξίου, Έλεν Τσουκαλά, Λεωνίδα Ντε Πιαν, Ντανιέλ Λομέλ και Χάρης Μανταφούνης. 

Μαθήτευσε και συνεργάστηκε με την ομάδα χορού του Χάρη Μανταφούνη, Λεωνίδα Ντεπιάν και Ντανιέλ Λομέλ.

Συνεργάστηκε ως χορευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο, την ομάδα του Λεωνίδα Ντε Πιαν, τις Χοροροές, την ομάδα της Πέρσας Σταματοπούλου, τον Χάρη Μανταφούνη, την Xριστίνα Μπέσκου, την Σοφία Σπυράτου , την Σχεδία,  την quasi-stellar Α.Παπαδαμάκη κ.λπ.

Χορογράφησε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό θέατρο.

Διδάσκει κλασικό χορό από το 1983, μεταξύ άλλων και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2001-2003), στην Επαγγελματική  σχολή χορού Ισιδώρας & Ραυμόνδου Ντάνκαν, στην Επαγγελματική σχολή χορού DANSARTE της Τατιάνας Λομβέρδου .

Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε στην παραγωγή του Αντώνη Φωνιαδάκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στο έργο "Priority".

Το 2009 ιδρύει την «Μετανειρα», διδάσκει μπαλέτο και φιλοξενεί νέους χορογράφους για δημιουργία νέων έργων, καθώς και σεμινάρια για την προώθηση της σύγχρονης τέχνης του χορού.

Horizontal Image Area
77998

ANDREJ MATINKINE

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Andrej Matinkin γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία. Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Βαγκάνοβα (State Vaganova Academy) της Αγίας Πετρούπολης το 1969.

Χόρεψε ως σολίστ με το Κρατικό Μπαλέτο Θεάτρου Eifman (State Eifman Ballet Theatre) στην Αγία Πετρούπολη από το 1977 ως το 1980 και με το Θέατρο Mikhailowsky, της Αγίας Πετρούπολης από το 1980 έως το 1998.

Ο Andrej έχει χορέψει τα περισσότερα κλασικά μπαλέτα, συμπεριλαμβανομένων της Ωραίας Κοιμωμένης, της Λίμνης των Κύκνων, του Καρυοθραύστη, του Δον Κιχώτη, της Ζιζέλ, καθώς και πολλά άλλα σε χορογραφία του Balachine, του Winogradow και του Boyarchikow.

Αφού ολοκλήρωσε το παιδαγωγικό τμήμα της Κρατικής Ακαδημίας Βαγκάνοβα το 1996, προσεκλήθη να διδάξει στην Ακαδημία.

Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει στο Ballettfoerderzentrum Nuernberg της Νυρεμβέργης και στην Ακαδημία Μπαλέτου Benedict-Manniegel στο Μόναχο της Γερμανίας.

Διδάσκει κλασικό χορό, Point work, κλασικό ρεπερτόριο, Pas de deux και character Dance. Ως επισκέπτης καθηγητής παραδίδει Masterclasses στο Χόνγκ Κόνγκ, το Τόκιο, το Κέιπ Τάουν και σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Διδάσκει επίσης στα πασχαλινά και καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" από το 2017.

Horizontal Image Area
78182

ΒΙΒΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Νίκης Κονταξάκη.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ ταυτόχρονα χόρευε στην ομάδα της Νίκης Κονταξάκη.

Συνεργάστηκε με την ομάδα της Σοφίας Σπυράτου, Νατάσσας Ζούκα και την Omadance του Pierre Tavernier καθώς και σε ελέυθερες χορογραφίες του Λεωνίδα Ντε Πιάν.

Χόρεψε με την ομάδα Dance Theater Etcetera που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, ενώ από το 2007 ανήκει στην ομάδα Αέναον Χοροθέατρο του Daniel Lommel. Συνεργάστηκε με την Svalholm Dance Company της Nonne Svalholm το 2010-11, με παραστάσεις στην Δανία, Συρία και Ελλάδα.

Έχει πάρει δύο φορές υποτροφία για το Jacob’s Pillow στη Αμερική και υπήρξε βοηθός του Chet Walker για το  σεμινάριo του  Pillow το 2006 στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα με την χορευτική της καριέρα διδάσκει σε Σχολές Χορού.

Πρόσφατα ίδρυσε την δική της ερασιτεχνική σχολή χορού, Dancepoint στα νότια προάστια της Αθήνας.

Από το 2018, δίνει σεμινάρια χορού στην Επαγγελματική Σχολή "ΧΟΡΟΣ".

Horizontal Image Area
98473

ΑΥΓΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2004) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Deree College - Bachelor of Arts in Dance and Music (2004).

Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι και επιστρέφοντας στην Αθήνα (2005) ξεκίνησε η συνεργασία της με το Αέναον Xοροθέατρο του Daniel Lommel. 

Συγχρόνως,  συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού Αμάλγαμα, Ελδωρ, Hellenic Dance Company και Art Dance Τheater στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Κίνα, Αίγυπτο,Τυνησία). Επίσης έχει διατελέσει μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις επαγγελματικές σχολές χορού (2012 – 2013).

Aπό το 1994 είναι ιέρεια – χορεύτρια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με χορογράφο την Μαρία Χορς και αργότερα την Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ το 2017 διατέλεσε και βοηθός χορογράφου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη νότιο Κορέα.

Παράλληλα με τον χορό ασχολείται και με τη μουσική. Είναι διπλωματούχος φλάουτου με άριστα, ενώ διδάσκει φλάουτο από το 2007. 

Διδάσκει μπαλέτο από το 2009 σε ιδιωτικές σχολές αλλά και στην Κρατική Σχολή Χορού (2014-2018).

Horizontal Image Area
77997

ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Επισκέπτης καθηγητής

Ο διεθνώς καταξιωμένος δάσκαλος και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου σπούδασε στο Arts Educational και Royal Ballet School του Λονδίνου, προτού σταδιοδρομήσει ως χορευτής στον Καναδά.

Τα μπαλέτα που χορογράφησε έχουν παρουσιαστεί στον Καναδά και στις ΗΠΑ, καθώς επίσης στην Κούβα, Ισλανδία, Κίνα, Μαλαισία, Αυστραλία και Ευρώπη.

Ίδρυσε το «Alberta Ballet Professional Programme» στο Έντμοντον του Καναδά και αργότερα υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ballet Austin για δέκα χρόνια.

 Για τα επιτεύγματα του στο χορό και την κουλτούρα, ο Λάμπρος Λάμπρου έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις από τις Κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κούβας.

Ο Λάμπρος Λάμπρου προσφέρει στην πατρίδα του την Κύπρο, έργο τουλάχιστον τριάντα χρόνων. Ανέβασε την πρώτη ολοκληρωμένη παράσταση του Καρυοθραύστη το 1989. Οργάνωσε ετήσια θερινά σεμινάρια, προβάλλοντας την Κύπρο διεθνώς, μέσω προσκεκλημένων δασκάλων χορού και χορευτών από το εξωτερικό.

Παρουσίασε την καινούρια του χορογραφία «Renaissance» στο κυπριακό και σερβικό κοινό. Προσκλήθηκε να ανεβάσει ξανά το μπαλέτο «Οδυσσέας» στο πλαίσιο των εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005.

Ήμασταν τυχεροί που ο Λάμπρος Λάμπρου δίδαξε στα καλοκαιρίνα σεμινάρια της σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2017 και το 2019.

Horizontal Image Area
102381

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελµατικής Σχολής Χορού της Δ. Γρηγοριάδου, του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και του Royal Central School of Speech and Drama (ΜΑ Movement Studies), London University όπου διδάσκει physical theatre στους φοιτητές του τµήµατος Collaborative and Devised Theatre.

Συνεργάζεται με την Ανώτερη Δραματική σχολή “Ίασμος” Βασίλης Διαμαντόπουλος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τo θέατρo Altera Pars, την καλλιτεχνική ομάδα Μusic Mates, µε την οµάδα ART της Άρτεµις Ιγνατίου σε παραγωγές στην Ελλάδα και σε περιοδείες σε φεστιβάλ της Τυνησίας κ.α. Από το 2011 µέχρι σήµερα είναι ιέρεια στην Aφή και Παράδοση της Oλυµπιακής Φλόγας στους θερινούς και χειµερινούς Oλύµπιακούς Aγώνες καθώς και στα ολυµπιακά φεστιβάλ νεότητας.

To 2011 βραβεύεται για τη χορογραφία της “Jeux d’ enfants” (2ο βραβείο στο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Xορού στη Σόφια της Βουλγαρίας). Έκτοτε χορογραφεί για διαγωνισμούς κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας βραβεία και υποτροφίες μεταξύ των οποίων βραβείο χορογράφου στο 1ο και 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σύγχρονου χορού, στο Bari Ballet & Contemporary Dance Competition καθώς και το βραβείο “REsid’AND” στο διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας Premio Roma danza. Το 2016 ιδρύει την ομάδα Σύγχρονου χορού “Between Act” και έκτοτε συμμετέχει σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και Ευρώπη (Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο θέατρο ΠΚ, διεθνής διαγωνισμό χορού "3...2...1... DANCE!" στην Κρακοβία, Πολωνία όπου αποσπά το βραβείο του κοινού, διεθνής διαγωνισμός χορογραφίας Roma Premio Danza κ.α)

 Την Άνοιξη του 2019 ως guest χορογράφος συνεργάζεται με την Accademia Nationale di Danza στη Ρώμη όπου χορογραφεί τους σπουδαστές των Επαγγελματικών τμημάτων.

Horizontal Image Area
2855401

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΔΑΞΟΓΛΟΥ

Επισκέπτης καθηγητής

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής ‘Μοντέρνοι Καιροί’ το 2009 και της Κρατικής Σχολής
Ορχηστρικής Τέχνης το 2012. Απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Theater Lab της
RADA ( Royal Academy of Dramatic Art ) στο Λονδίνο.

Έχει συνεργαστεί σαν χορευτής με τους Johannes Wieland, Κι’ Όμως Κινείται, Κωνσταντίνο Ρήγο, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Χρήστο Παπαδόπουλο, Έφη Μπίρμπα, Αντώνη Φωνιαδάκη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Μαρία Γοργία, Default company, Amalia Bennett, Λία Τσολάκη κ.α.

Σαν ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, Λουκρητία Βοργία για το Φεστιβάλ Αθηνών και στην Οπερέττα του Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες Interruption (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας) και Third Kind του Γιώργου Ζώη. Στο Ι Will Cross Tomorrow της Sebideh Farsi, Αφροδίτη στην Αυλή και Queen Antigone του Τηλέμαχου Αλεξίου και στις μικρού μήκους Horsepower του Σπύρου Σκάνδαλου και City and the City σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή.

Horizontal Image Area
2878273

ΠΕΡΣΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στο Conservatoire της Λυών και στο Centre International de la Dance του Παρισιού όπου αποφοίτησε με άριστα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους: Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.

Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των: Δ. Γρηγοριάδου, Σ. Κατσούλη, Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των: Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.

Από το 2015 έως το 2018 δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι σήμερα συνεχίζει να διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και σύγχρονο χορό στον ΚΙΝΗΤΗΡΑ και σε άλλες ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο χορού ανά την Ελλάδα.

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).

Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη στο πλαίσιο του Start Create Cultural Change 2017-2018 και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Μιχάλη Πιερή στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.

Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού Πέρσας Σταματοπούλου» στην οποία χορογραφεί και χορεύει, δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο). Η ομάδα έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.

Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την στήριξη και την δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Horizontal Image Area
2854417

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΟΝΤΟΥ

Επισκέπτης Καθηγήτρια

Η Κατερίνα Λιόντου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί, ως χορεύτρια, με τις ομάδες των Δημήτρη Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνου Ρήγου, Φώτη Νικολάου, Χάρη Μανταφούνη, Sinequanon, Αγγελικής Στελλάτου, Alexandra Waierstall, Affari Esteri, Λίας Τσολάκη, Ίριδας Καραγιάν, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννη Νικολαϊδη, Παναγιώτη Αργυρόπουλου, Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου, Ηρώς Αποστολέλλη, Χρήστου Παπαδόπουλου και Μαρίας Κολιοπούλου.

Ως κινησιολόγος-χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μιχάλη Γιγιντή, Μαρία Βαρδάκα και Ευθύμη Χρήστου.

Παρακολούθησε σεμινάρια σύγρονου χορού με καθηγητές όπως:  Jeremy Nelson, Paul Douglas, Ted Stofer, Ignacio "Inaki" Azpillaga, Αντώνης Φωνιαδάκης, Λίντα Καπετανέα, Josef Frucek, Juan Cruz, Chryssa Parkinson, Martin Kilvady, Tono Lackhy κ.ά.

Διδάσκει σε επαγγελματίες χορευτές, ερασιτέχνες και ηθοποιούς.

Horizontal Image Area
2854844

ΒΙΤΟΡΙΑ ΚΩΤΣΑΛΟΥ

Επισκέπτης Καθηγήτρια

Η Βιτόρια Κώτσαλου είναι ψυχολόγος, και αυτοδίδακτη χορεύτρια και χορογράφος. Η εκλεκτική εκπαίδευσή της, μη δεσμευμένη από μια παράδοση, και η συνεχής έρευνα από πολλούς διαφορετικούς τομείς της πειθαρχίας και της φιλοσοφίας, εξορύσσουν νέους τομείς δέσμευσης για την αποστολή του χορού. Ως χορογράφος και καλλιτέχνης ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, να διαμορφώσει νέα πλαίσια για ένα ευρύτερο κοινό να εμπλακεί και να βιώσει τον χορό.

Η Βιτόρια είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού R.I.C.E. και την Σχολή Χορού του RSOD στο νησί της Ύδρας. Από το 2006 είναι ενεργό μέλος της σκηνής της ελληνικής ερμηνευτικής τέχνης και έχει δημιουργήσει τη προσωπική και συνεργατική καλλιτεχνική πρακτική που παρουσιάζει.  Επίσης χορογραφεί για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με παιδιά, ενήλικες και μικτές ομάδες ικανότητας.  Στενές συνεργασίες της έχουν υπάρξει με τον Μ. Klien, Ε. Ευθυμίου, ομάδα Εν Δυνάμει κ.α.

Η καλλιτεχνική της πρακτική ενσωματώνει διεπιστημονική σκέψη και εφαρμογή, την καλλιέργεια μιας κοινωνικής διάστασης της χορογραφίας, ενώ παράλληλα καθιερώνει την προσωπική της πρακτική χορού και παρουσίας. Η Βιτόρια προσεγγίζει το χορό ως φαινόμενο της ζωής, που έχει τη δυνατότητα να αγγίξει όλες τις πτυχές του ανθρώπου. Το πάθος, η πίστη και η εμπειρία του στο ρόλο του χορού να κατανοήσει και να σχηματίσει σχέσεις (ανθρώπινες και μη ανθρώπινες) επεκτείνεται στη σκέψη μέσω της κίνησης και έρχεται σε επαφή με ένα άλλο είδος νοημοσύνης που υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Horizontal Image Area
104716

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΔΑΡΑ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Μαριλένα ενώ σπούδαζε στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό
Πανεπιστήμιο Αθηνών έγινε δεκτή στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) από όπου
αποφοίτησε με αριστείο το 2012.

Πήρε μέρος σε διάφορες παραγωγές της Hellenic Dance Company σαν περφόρερ αλλά και σαν rehearsal director όπου της δώθηκε η ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε έργα σπουδαίων χορογράφων όπως Akram Khan,Jasmin Vardimon, Jukstapoz, Martha Graham, Tono Lachky. Από το 2013 είναι στενή συνεργάτης των Christine Gouzelis & Paul Blackman (Jukstapoz Co.) για τις παραγωγές τους “Vicious Cycle”, “Self Storage”, “Swoon”,”Folie”,”The Of Dying”.
Από το 2012 συνεργάστηκε με τη βραβευμένη χορογράφο Jasmin Vardimon, πρώτα ως μέλος της ομάδας JV2 και στη συνέχεια ως μέλος του main company για την παραγωγή “Justitia”. Από το 2014 η Μαριλένα έγινε η Course Leader του JV2 και του JVIntensive ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε rehearsal director στην παραγωγή "Maze".

Σαν χορογράφος έχει στο ιστορικό της δύο παραγωγές,το "I was, minus all”, 2015 και το “Wear Your Wounds”, 2017. Και τα δύο έργα παρουσιάστηκαν από τους χορευτές του JV2 company σε όλη την Αγγλία ενώ το τελευταίο παρουσιάστηκε και στην Αθήνα από τους τελειόφοιτους της ΚΣΟΤ.

Σήμερα η Μαριλένα είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της ΚΣΟΤ ενώ βρίσκεται στο πλάι της Jasmin Vardimon ως rehearsal director για την παραγωγή “Medusa”και “Pinocchio”.

Έχει διδάξει σεμινάρια τεχνικής σε διάφορα πανεπιστήμια,φεστιβάλ και στούντιο στην Ευρώπη όπως National School of Dance in Athens, Salzburg Experimental Academy Of
Dance, Institute of the Arts Barcelona, Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, The
Place, Central School Of Ballet, Royal Holloway University, Bristol Institute of Performing
Arts, International Dance Week-Budapest, Dance Cultural Centre, Greenwich Dance etc.

Διδάσκει σύγχρονο χορό στα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας της σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2019.

Horizontal Image Area
2791148

ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Επισκέπτης καθηγητής

Ο Αλέξης Φουσέκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική  Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από όπου και αποφοίτησε το 2012. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη σχολή της Martha Graham, στη Νέα Υόρκη.

Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα του Robert Wilson για την παραγωγή ''Oedipus Rex'' με την οποία περιόδευσε στην Πομπηία, στην Νάπολη, στην Επίδαυυρο, στην Αγία Πετρούπολη, στη Βουδαπέστη και στη Βιντσέντζα και για την παραγωγή "Messiah"(Σολίστ) - Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής ''Mozartwoche 2020'' στο Haus Für Mozart στο Σάλτσμπουργκ. Επίσης αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του σκηνοθέτη στο εργαστήριο παραστατικών τεχνών, The Watermill Centre, στην Νέα Υόρκη.

Έχει συνεργαστεί με τους Rootlessroot, Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček στο έργο ''Europium'' (Λίχτενστάιν, Γένοβα, Βουκουρέστι-Φεστιβάλ LIKE CNDB 2017 και Shatin Town Hall- Hong Kong Cultural Festival 2016), Κωνσταντίνο Ρήγο (Αρκαδία-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014), Μαριάννα Καβαλλιεράτου (Stream, They, Death, Αγάπη), Γιάννη Αντωνίου (Memoirs of a Sailor- National Opera of Kuwait), Αθανασία Κανελλοπούλου (Exodus-Ramallah Dance Festival), Διονύση Σαββόπουλο και Ερμή Μαλκότση (Πλούτος), Γιάννη Κακλέα (Αχαρνής, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Το παιχνίδι της σφαγής-Εθνικό Θέατρο Ελλάδος), Θωμά Μοσχόπουλο (Μότζο-Θέατρο Πόρτα), Ευριπίδη Λασκαρίδη (Ridicule and Transformation-The Walk), Φρόσω Λύτρα (Η κυρία της νύχτας, Δράκουλας), Στέλλα Φωτιάδη (Hands\Xέρια, Seeking Bliss-SNFCC-Nostos Festival).

Από το 2011 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές της Αθήνας και παραδίδει σεμινάρια σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανήκει στο δυναμικό καθηγητών της σχολής Dancing School της Αλίκης Κόντζιου Γούσα από το 2011 και της σχολής Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάντη από το 2018 προετοιμάζοντας υποψηφίους για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις επαγγελματικές σχολές χορού.

Horizontal Image Area
2856293

ΗΡΩ ΒΑΣΑΛΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

 

Η Ηρώ Βασάλου είναι χορεύτρια, χορογράφος και δραματουργός. Κατέχει πτυχίο στο σύγχρονο χορό απο τη σχολή London Contemporary Dance School και πρόσφατα απέκτησε το μεταπτυχιακό της στη Δραματουργία από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Έχει δουλέψει σε ομάδες της Ανδαλουσίας όπως την κολεκτίβα Villapuchero Factory που δημιουργεί site- specific παραστάσεις, την ομάδα χορού Ximena Carnevale, με τη μουσικοσυνθέτη Paloma Peñarrubia Ruíz και με την θεατρική ομάδα Gazquez-Alcaraz. Οι χορογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και πλατφόρμες όπως το Athens Video Dance Project στην Αθήνα, στο 7ο Φεστιβάλ Νέων χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Nuevos Valores de la Danza και MAF στη Μάλαγα, Seasoning στο Άιντχοβεν, 8th You Better Move του Dansmakers στο Άμστερνταμ, Resolutions Festival στο Λονδίνο κ.ά.

Απο το 2020 έχει τη βάση της στην Αθήνα, όπου δουλεύει σαν δραματουργός (The Guest Project) και παράλληλα συνεχίζει το προσωπικό της χορογραφικό έργο. Ως δασκάλα σύγχρονου χορού έχει διδάξει ενήλικες και παιδιά σε μόνιμη βάση καθώς και masterclasses σε Ισπανία, Χιλή, Ολλανδία και Ελλάδα (Elephant Dance,Cumana Studio, Shantom κ.α). Στα μαθήματά της, πέρα απο floorwork, release και contact οι οποίες είναι κεντρικές τεχνικές της σωματικής της πρακτικής, η Ηρώ εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό ως μέσο δημιουργικής έρευνας, με σκοπό την ανακάλυψη και υποστήριξη του προσωπικού σωματικού λεξιλογίου του κάθε μαθητή/μαθήτριας

Horizontal Image Area
2796587

ΙΟΥΛΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Η Ιουλία Ζαχαράκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1994, σπούδασε σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2012-2015) και κατά την διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με την Hellenic Dance Company.

Είναι ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Συν-Κίνηση της χορογράφου Σοφίας Φαλιέρου στα Χανιά απο το 2011 και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει στις παραστάσεις ‘’Cartoon’’ (2017) και ‘’Ludum’’ (2019) με την Anton Lachky Company στις Βρυξέλλες, “Family Journey’’(2017) με τους DOT504 στην Πράγα, “Ok, that’s you..” (2018) των Άντι Τζούμα & Χρήστο Ξυραφάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και το “Free At Last”(2019) των Δανάη Δημητριάδη & Διονύσιο Αλαμάνο στο Ρόττερνταμ. Το 2017 έκανε την πρώτη της χορογραφική απόπειρα για την διαμόρφωση site specific performance μαζί με τους Μάρθα Κώτσια και Δημήτρη Μπαρνιά, δημιουργώντας το “Definately Maybe’’ στο πλαίσιο Φεστιβάλ DanceDaysChania. Tο 2019 προσκλήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας για τις παραστάσεις εξωτερικού χώρου, δημιουργώντας το σόλο ’’Wethericecream Weatheriscream’’.

Έχει παρακολουθήσει και επηρεαστεί από διάφορους καθηγητές όπως η Σοφία Φαλιέρου, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Λίντα Καπετανέα, Peter Jasko, David Zambrano, Anton Lachky και Edivaldo Ernesto.

Διδάσκει σύγχρονο χορό στα καλοκαιρινά σεμινάρια της σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2020.

Horizontal Image Area
103253

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΛΓΕΡΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική. Εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2012.

Έπειτα απο τη συμμετοχή της στο Open Studio της ΚΣΟΤ στην Αθήνα και συνεργασίες με ομάδες όπως τους Jukstapoz Company και το χοροθέατρο Οκτάνα, η Μαρία συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο συμετέχοντας στην μεταπτυχιακή ομάδα JV2. Από εκεί συνέχισε (2013) με την βραβευμένη χορογράφο Jasmin Vardimon Company για τις παραγωγές ‘Yesterday’, ‘Park’, ‘Maze’ και την εκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στην παραγωγή ‘Pinocchio’. Το 2018 έγινε μέλος της ομάδας Jukstapoz, ως βοηθός χορογράφου και performer.

Εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές, η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανα την Ευρώπη με καλλιτέχνες όπως τον David Zambrano και σε έρευνες χορού όπως της ομάδας RootlessRoot για την τεχνική ‘Fighting Monkey’.

Τα τελευταία χρόνια η Μαρία αναπτύσσει την δική της δουλειά, όπως το σόλο ‘ΦARA’ (2015), για το 2019 είναι προσκελημμένη χορογράφος για την μεταπτυχιακή ομάδα JV2  όπου δημιούργησε το κομμάτι 'Laboratory' το οποίο θα παρουσιαστεί στο Girne American Univercity – Pera School of Performing Arts στην Κύπρο. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα χορού και το εργαστήρι με τίτλο ‘A Performer’s Craft, About Preparation’ στην Ευρώπη σε Πανεπιστήμια, στούντιο και σχολές χορού.

Διδάσκει στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής ‘’ΧΟΡΟΣ’’ το 2019.

Horizontal Image Area
78176

ΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑΚΗ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και τη ‘Ραλλού Μάνου’ και χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Συναντήθηκε καλλιτεχνικά με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση και την ομάδα χορού Creo, πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, στο χορογραφικό-μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ex.e.r.ce ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Εκεί γνώρισε ως δασκάλους και συνεργάτες, μεγάλα ονόματα του χορού μεταξύ των οποίων οι Simone Forti, Deborah Hay, Mathilde Monnier, Valerie Castan, Antonia Baehr, La Ribot.

Πολύ σύντομα άρχισε να συμμετέχει χορευτικά και χορογραφικά σε εληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Centre choregraphique national de Montpellier, CND Paris, Ufer_studios Berlin).

Επίσης συμμετείχε ως performer σε έργα άλλων δημιουργών και δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε διάφορα χορευτικά κέντρα και στούντιο.

Δίδαξε επίσης στα καλοκαιρινά σεμινάρια προετοιμασίας της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής "ΧΟΡΟΣ" το 2018 και το 2019.

Horizontal Image Area
78183

ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επισκέπτης καθηγητής

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1970.

Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα».

Ως χορευτής συνεργάστηκε με γνωστές ομάδες χορού (Οκτάνα, Sine Qua Non, Εcho Arts, Noema Dance Works, Αέλιον, Ομάδα Πέντε, Λάθος Κίνηση, Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη κ.ά.), με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» κ.ά.

Υπήρξε μέλος της δημιουργικής ομάδας και χορογράφος των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το 1996 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 7o Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στο Παρίσι και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Την περίοδο 1994-2005 υπήρξε μόνιμο μέλος της Ομάδας Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Είναι ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος της Χοροθεατρικής Ομάδας X-it, της οποίας υπογράφει όλες τις παραγωγές από την ίδρυσή της (2003) μέχρι σήμερα: Love Shots, Όχι ακόμα, Ώρα Ενάτη κ.ά.

Ως ανεξάρτητος χορογράφος συνεργάστηκε με τις ομάδες Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση (Μαγνήτης) και Ελατήριο.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε παραστάσεις σύγχρονου και αρχαίου δράματος γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, όπως των Μιχαήλ Μαρμαρινού, Γιάννη Κακλέα, Σταμάτη Φασουλή, Θεόδωρου Γράμψα, Γιώργου Αρμένη, Δέσποινας Σιδηροπούλου, Μαριάννας Κάλμπαρη, Σοφίας Βγενοπούλου κ.ά.

Συνεργάστηκε επίσης με τον Πάνο Κοκκινόπουλο για την τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 Ερόικα [Eroica] και με τον Νίκο Νικολαΐδη στην ταινία ‘Ο χαμένος τα παίρνει όλα’.

Ήταν ο επίσημος χορογράφος/σκηνοθέτης της Eurovision Junior 2008, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Συνεργάστηκε με την ΕΛΣ την καλλιτεχνική περίοδο 2006-07, όπου δημιούργησε το χοροδραματικό εμβόλιμο στην όπερα Ορφέας και Ευρυδίκη [Orfeo ed Euridice], σε σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, και το χορόδραμα Μοναχικό δωμάτιο (Lonely Room), μέρος της τριλογίας χοροθεατρικών μονόπρακτων με τίτλο Αμερικάνικο όνειρο.

Horizontal Image Area
81774

ΒΙΣΗ ΣΟΛΩΜΟΥ

Επισκέπτης καθηγήτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 1998. Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βερολίνο, Άμστερνταμ και Βιέννη).

Από το 2002 εργάζεται ως καθηγήτρια χορού και χορεύτρια. Έχει χορέψει σε οργανισμούς όπως Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής καθώς και σε ανεξάρτητες ομάδες για το φεστιβάλ Μήνα Χορού και θεάτρου.

Έχει χορογραφήσει για την Όπερα Θεσσαλονίκης και για ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Πέτρο Γάλλια, Αποστολία Παπαδαμάκη, Κατερίνα Ανδριοπούλου, κ.α.

Υπήρχε ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας Paracoon στην οποία και χόρευε.

Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στη σχολή Varlamou de petrilo και μπαλέτο για ενήλικες στο studio Dancce.

Συνεργάστηκε με την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή "ΧΟΡΟΣ" όπου και δίδαξε καλοκαιρινά σεμινάρια μπαλέτου στο τμήμα προετοιμασίας το 2017 και 2018.

 

Horizontal Image Area
78377

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΣΤΟΣ

Συνοδός στο πιάνο στα μαθήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη και το 1993 πήρε το δίπλωμα πιάνου με καθηγήτρια την κυρία Ρίτα Βούρτση (Άριστα παμψηφεί και βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης).

Διδάχθηκε Ανώτερα Θεωρητικά από τον κύριο Μιχάλη Βούρτση.

Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους καθηγητές Κωνσταντίν και Τζούλια Κάνεφ, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Γιώργο Μάνεση και άλλους.

 Έχει συνθέσει μουσικά έργα για χορό και έχει μελοποιήσει σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Είναι συνοδός στο πιάνο σε μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού και σε studios από το 1997 (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Σχολή Λυρικής Σκηνής, «ΧΟΡΟΣ» καθώς επίσης με τον Δημήτρη Καμινάρη και με τον Ντανιέλ Λομέλ).

Δίδαξε το μάθημα της Μουσικής στην ΚΣΟΤ (2001-02) και στον Χωροχρόνο (2015).

Horizontal Image Area
85263

Τζούλη  Καράλη

Συνοδός στο πιάνο στα μαθήματα Μπαλέτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και στα θεωρητικά.

Το 1995 έλαβε το Δίπλωμα σολίστ πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωστή Γαϊτάνο. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα από μεγάλους σολίστ, όπως Μ.Tirimo, P.Badura – Skoda, N.Petrov και Bernard Ringeissen στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ακαδημία Liszt της Βαιμάρης).

Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας καταλαμβάνει η συνοδεία γνωστών λυρικών τραγουδιστών σε ρεσιτάλ καθώς και η συνοδεία master classes τραγουδιού στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών παρουσιάζοντας έργα Ελλήνων συνθετών πολλά εκ των οποίων σε πρώτη εκτέλεση. Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ αλλά και με σχήματα μουσικής δωματίου στην Αθήνα και στην επαρχία. Έχει συμπράξει με μουσικές επενδύσεις για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο όπως και σε θεατρικές παραστάσεις live.

Έχει αναλάβει τη συνοδεία των τάξεων των Γ.Ντι Τάσσο, Π.Ράπτη και πολλών άλλων, από το 1995 – 2001. Σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες όπου έχει αναλάβει επίσης τη μουσική προετοιμασία της Μελοδραματικής Σχολής της Τζένης Δριβάλα, καθώς επίσης και στα Ωδεία “ Έμμετρον” και “Δημοτικό Ωδείο Ψυχικού – Φιλοθέης”.

Από το 2016 συνεργάζεται με Σχολές Χορού συνοδεύοντας μαθήματα κλασσικού μπαλέτου.

Footer
72607